Pandemide Kimbino ile Cüzdanınızdan Nasıl Tasarruf Edersiniz?

Pandemide Kimbino ile Cüzdanınızdan Nasıl Tasarruf Edersiniz?
20 Şubat 2021 19:00

Ülkemiz Covid-19 salgınının da etkisiyle hem sosyal hem de ekonomik bir sıkıntı içerisinde. Ve pandemiden dolayı tüketiciler fiziksel olarak olabildiğince az alışveriş yapıyorlar. Pandemi ile birlikte ekonomik bunalımın artması tüketicileri daha ucuz olan ürünlere yöneltiyor. Bugün devrim niteliğinde sayılabilecek bir uygulamayı ve yöneticisini yazımıza konuk ediyoruz. Özellikle bireylerin temel ihtiyaçlarını daha rahat karşılamak adına pandemi döneminde Kimbino ile nasıl tasarruf edebileceğimizi koordinatörleriyle konuşacağız.

 

Kimbino tam olarak nedir? Ve fikir nasıl ortaya çıktı?

 

Öncelikle Kimbino birçok süpermarket zincirinin ve ünlü markaların broşürlerini online olarak bir arada yayınlayarak müşterilerine daha hızlı, daha kolay alışveriş imkanı sunan bir portaldır. Aslına bakarsanız Kimbino’yu yaratma fikri doğaya olan tutkumuzdan geliyor. Çünkü sadece Türkiye’de değil, dünyada da her gün milyonlarca kağıt israfı yapılıyor. Bu yapılan israf doğamızı geri döndürülemez bir noktaya taşımak üzere ve geleceğimiz için buna engel olmak istiyoruz. Bir ağacın büyümesi neredeyse on yıllar sürüyor. Fikrimizin temelini oluşturan da tam olarak burası. Ormansızlaşma, içtiğimiz suların kirlenmesi, atık maddeler bütün insanlığın ortak bir sorunudur. Bir diğer önemli nokta ise tüketicilerin değişen alışveriş alışkanlıkları. Pandemi ile birlikte süpermarketlerin broşür dağıtımı neredeyse durma noktasına geldi. Doğal olarak tüketiciler daha ucuz olan ürünlere veya promosyonlara ulaşamaz hale geldiler. Örneğin en ucuz marketlerden birisi olan A101 kataloğunu inceleyip gıda alışverişi yapmak oldukça basittir. Haftalık veya günlük diğer bütün süpermarketlerin fırsatlarını inceleyerek cüzdanınıza en uygun yerden alışveriş yaparak, tasarruf yapabilirsiniz. Kimbino size sadece A101 kataloglarını değil aynı zamanda Şok, Migros, Avon gibi bir çok alanda hizmet veren firmaların da broşürlerini online olarak sunar.

 

Çevreyi korumak ve pandemi sorunlarının yanında, projeyi oluşturmak için başka sebepleriniz var mıydı?

 

Tabi ki. Bir diğer amacımız insanların online postası haline gelebilmek. Çünkü kullanıcıların her alışveriş yapacakları zaman postalarındaki karmaşık aramalardan kurtulmalarını istiyoruz. Telefonlarına indirecekleri uygulama ile örneğin; A101 kataloğuna bakarak, günlük ve haftalık promosyonlardan faydalanabilecekler. Bu, tüketicilerin aynı zamanda en ucuz olana en kolay şekilde ulaşması anlamına geliyor. Yine bir örnek vermek gerekirse, akşam geç saatlerde işten eve dönen biri olduğunuzu düşünelim. Haftalık alışverişinizi yapmak istiyorsunuz. Ama bunun için çok yorgunsunuz ve detaylı bir arama yapmak istiyorsunuz. İndirimde olan ürünleri kaçırmak istemiyorsunuz. Farklı farklı bütün broşürleri, siteleri incelemek çok zahmetli gelebilir. Bu noktada Kimbino hayatınıza giriyor. Mobil uygulamamızdan kendinize en yakın süpermarketlerin broşürlerini dilediğinizce inceleyerek hem zamandan hem de ücret bakımından tasarruf etmiş olacaksınız. Bu avantajı müşterilerimize sağlayabildiğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz.

 

Ben de bir tüketiciyim. Ve saydığınız sorunların çoğunu yaşıyorum. Beni ikna etmek adına bu soruyu cevaplar mısınız; neden Kimbino?

 

Türkiye’de şu anda ekonomik bir bunalım yaşanıyor. İnsanların alım güçleri maalesef düşmüş durumda. Temel ihtiyaçlarını karşılamaları için biraz da olsa yardımcı olmak istiyoruz. Web sitemizden veya mobil uygulamamızdan neredeyse her mahallede bulunan, evlerine en yakın, süpermarketlerin indirimlerini, promosyonlarını takip ederek cüzdanlarından tasarruf sağlayabilirler. Sadece gıda alanında değil; elektronik, giyim, güzellik ürünleri gibi bir çok alanda ihtiyaçları olan her şeyi online olarak broşürleri takip ederek indirimli şekilde satın alabilirler. Bir diğer avantaj sağlayan nokta ise; süpermarketlerde hafta içi veya hafta sonu çok düşük fiyatlarla satışa sunulan ürünlerin anında tükenmesi ve tüketicilerin bu indirimlerden haberleri olmadığı için faydalanamaması. Bu konuda müşterilerimize, özel ürünler için e-posta gönderiyor ve onları haberdar ediyoruz. Kimi zaman bayramlarda kimi zaman da özel günler için satışa sunulan ürünler çok fazla rağbet gördüğü için tüketicilerin ilgisini oldukça çekiyor ve kısa sürede tükeniyorlar. Ayrıca baharın gelmeye başladığı bugünlerde kıştan kalan birçok ürün indirime gireceği için Kimbino size bunları tam zamanında bildirecektir. Üstelik mobil uygulamamızı telefonlarınıza ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

 

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, son olarak: Projenizin geldiği noktadan memnun musunuz?

 

Projemiz dünyada birçok ülkede aktif olarak hizmet veriyor. Açıkçası Türkiye’deki kullanıcılarımızdan aldığımız pozitif geri dönüşler bizi çok mutlu ediyor ve yaptığımız işten gurur duymamızı sağlıyor. İnsanların hayatında olumlu etkiler bırakmak istiyoruz. Aynı zamanda doğayı seven ve yaptığımız işe saygı duyan bütün müşterilerimize sizin aracılığınız ile teşekkür etmek istiyorum.