‘Pandemi döneminde maskede bile vurgun yapılıyorsa vay halimize’

‘Pandemi döneminde maskede bile vurgun yapılıyorsa vay halimize’
22 Nisan 2021 10:43

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, pandemi dönemine rağmen maske satışından bile vurgun yapanlara, Meclis kürsüsünden sert tepki gösterdi.

 

 

Maske vurguncularını “Allah’tan korkusu olmayanlar” olarak nitelendiren Gürer, kendisini muhafazakâr olarak tanımlayan bir partinin iktidarında maskede dahi vurgun yapılmasını, ülkenin geldiği olumsuzluğun somut yansıması olarak değerlendirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, güvenilir olmayan maskeleri piyasaya süren firmalar ile fahiş fiyatla maske satışı yaptığı belirlenen firmalara sert tepki gösterdi.

 

 

MASKE VURGUNCULARI

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak Çalışma Bakanlığı’nın yaptığı incelemede 40 firmanın güvenilir olmayan maskeleri piyasaya sürdüğünün, Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde de 24 firmanın fahiş fiyatla maske sattığının belirlendiğini anımsattı.

 

 

VİCDANSIZLIK, AHLAKSIZLIK…

 

 

Ömer Fethi Gürer; “ Eğer kaliteyi, niteliği, bu anlamda sorumluluk alması gerekenleri sahiplenmezseniz bu dönemde dahi pandemide vicdansızca, ahlaksızca bu durumdan para kazanmayı düşünenler türer” ifadelerini kullandı.

 

 

PANDEMİ VURGUNCULARINA SERT TEPKİ

 

 

Yaşanan bu olumsuz tablodan AKP iktidarını sorumlu tutan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yirmi yıldır iktidarda olan bir partinin kendini muhafazakâr tanımlaması içinde tutmasına rağmen, eğer bu pandemi döneminde bir maskede dahi vurgun yaşanıyorsa bu, ülkenin erdiği olumsuzluğun somut yansımasıdır” açıklamasında bulundu.

 

 

ALLAH’TAN KORKUN

 

 

CHP Milletvekili Gürer, bu konularda yeterli çalışma yapması için iktidara çağrıda bulundu.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Acaba o güvensiz maskeyle kaç kişi öldü? Allah’tan korkusu olmayan bu insanları denetlemek, bu siyasi iktidarın asli görevidir” ifadelerini kullandı.

 

 

MASKE KONUSU ÖNEMLİ

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer düzenlediği basın toplantısında da maske konusuna değindi. Gürer “ Ticaret Bakanlığı yazılı soru önergeme verdiği yanıtta denetlenen 40 maske üreticisinin 24’ü maskeyi fahiş fiyatla sattığı için cezalandırıldığı ifade edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da 40 maske firmasının güvenilir ürün üretemediğinin saptandığını duyurdu. Bu durum vahim bir gelişmedir. Pandemide dahi insan canı ile oynayıp, rant peşinde koşanların olması inanılır gibi değil. Bu tür işleri yapanlara en ağır yaptırım uygulanmalıdır” diye konuştu.