Palalı serbest!

Palalı serbest!
29 Ağustos 2013 16:57

Gezi Parkı olayları sırasında göstericilere elindeki Zırh tabir edilen bıçakla saldırarak biri polis iki kişiyi yaraladıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkan Sabri Çelebi, savunması alındıktan sonra mahkemece serbest bırakıldı.

 

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında göstericilere elindeki pala ile saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Sabri Çelebi serbest bırakılmasının ardından Fas’a gitmişti. Çelebi’nin dün 02.00 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındığı öğrenildi. Çelebi saat 13.50 sıralarında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Çelebi’nin içinde bulunduğu polis aracı adliye garajına girdi. Çelebi buradan adliyeye alındı. Çelebi yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye alınan Sabri Çelebi, sağlık kontrolünün ardından 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nin bulunduğu 4. kata çıkarıldı.

Hakim Fatma Şeker’e yaklaşık bir saat ifade veren Çelebi savunmasının alınmasının ardından serbest bırakıldı. Çelebi salonun içinde bulunan ve tutuklu sanıkların kullandığı asansörle polisler tarafından indirilerek adliyenin otoparkından adliyeden ayrıldı. Hakim Şeker, yakalama kararının savunma alınabilmesi için çıkarıldığı ve herhangi bir tutuklama tedbiri bulunmadığı gerekçesiyle Sabri Çelebi’yi serbest bıraktı.

 

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Çelebi’nin avukatı Zafer Küçük ise adliye çıkışında açıklama yaptı. Avukat Küçük, Çelebi’nin görüntülerdeki kadına yönelik saldırısından dolayı savunmasında pişmanlığını dile getirdiğini belirterek, Diğerleriyle ilgili ise kendisini savunma amacıyla yaptığını söyledi dedi. Çelebi hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmadığını ifade eden avukat Küçük, Yakalama kararı ifadeye ilişlkin bir karardı. Savunması alındı serbest bırakıldı. Duruşmaları takip edecek. Daha sonra beraber açıklama yapacağız ifadesini kullandı.

 

27 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

Sabri Çelebi ile birlikte 4 kişi hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden 53. Asliye Ceza Mahkemesi, 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin daha önce verdiği tutuklama amacıyla yakalama emrini kaldırmış, yerine savunmasının alınabilmesi için yeni bir yakalama emri çıkarmıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Veysi Büyükkılıç tarafından hazırlanan iddianamede, Sabri Çelebi, Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı, Murat Ertik hakkında kasten yaralama, görevli memura direnme, memura karşı silahla yaralama ve şahıslara karşı yaralama suçlarını işledikleri gerekçesiyle 9 yıl 9 aydan 27’şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.