Öztrak’tan Erdoğan’a: CHP’nin istikametini sen çizemezsin, milletimiz çizer

Öztrak’tan Erdoğan’a: CHP’nin istikametini sen çizemezsin, milletimiz çizer
2 Haziran 2023 14:38

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, dün gerçekleşen CHP MYK toplantısına ve seçim sonuçlarına dair parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

 

 

Toplantıda samimi bir özeleştiri de yaptıklarını söyleyen Öztrak, yeni MYK’nin hafta sonu yapılacak Parti Meclisi toplantısının ardından belirleneceğini açıkladı.

 
14 ve 28 Mayıs seçimlerin mücadelenin yeni bir aşamaya geçişini ifade ettiğini söyleyen Öztrak, “Kimilerine göre bugün seçimden sonra beşinci gündür. Bize göre ise bugün, 9 ay sonra yapılacak yerel seçimle ilgili mücadelenin başlamasının beşinci günüdür” dedi.

 

 

Öztrak, açıklamasında şunları dile getirdi:

 

 

Saray hükümetinin milletimize yalan söylediği, siyaseten ve ahlaken meşru olmayan bir seçim sürecini yaşadık. Bütün bunlara rağmen başka cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bu seçimi kazanmak için çok çalıştık. Ama arzu ettiğimiz sonucu alamadık. Ancak Genel Başkanımız ülkemizdeki her iki seçmenden birinin oyunu aldı.

 

 

“CHP’nin istikametini sen çizemezsin, milletimiz çizer”

 

 

Muhalefetin vatandaşımızın bu desteğini muhafazası ve artırması, bunu hükümeti denetleme ve dengelemede kullanması, hükümetin sorumsuzluklarının millet adına bir ölçüde kontrolünü sağlayacaktır. Erdoğan da bunun farkındadır ve bu desteği dağıtmaya çalışmaktadır. Onun için de partimizin iç işlerine burnunu sokmaya kalkmakta, bunu da açıkça söylemektedir. İşte buna gücü yetmez. Yedi düvel uğraştı, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine müdahale edemedi, sen kimsin! CHP’nin istikametini sen çizemesin, milletimiz çizer.

 

 

“SEÇİMLER MÜCADELENİN YENİ BİR AŞAMAYA GEÇİŞİNİ İFADE ETMEKTEDİR”

 

 

Dünkü toplantımızda samimi bir özeleştiri de yaptık. Bu özeleştirinin önemli bir bölümünü hükümetin kampanya sürecinde popülist iftira siyasetini bu kadar pervasızca ve seviyesizce kullanmasına aynı seviyesizlikle karşılık vermemek oluşturdu. Biz bu seçimi adalet yürüyüşüyle başlayan, belediye seçimlerinin kazanılmasıyla devam eden sürecin bir devamı olarak görüyoruz. 14-28 Mayıs seçimleri mücadelenin yeni bir aşamaya geçişini ifade etmektedir. Kimilerine göre bugün seçimden sonra beşinci gündür. Bize göre ise bugün 9 ay sonra yapılacak yerel seçimle ilgili mücadelenin başlamasının beşinci günüdür.

 

 

“YENİ MYK, PM TOPLANTISININ ARDINDAN BELİRLENECEK”

 

 

 

 

Samimi bir özeleştiri yaparak, yaşadıklarımızdan ders alarak, eksikliklerimizi giderip yenilenerek mücadeleye güçlü bir biçimde devam edeceğiz. Bu sürece destek olmak amacıyla dün yapılan MYK toplantısında MYK üyelerimiz Genel Başkanımıza istifalarını sunmuşlardır. Genel Başkanımız yeni MYK’yi hafta sonu yapılacak PM toplantısının ardından belirleyecektir. Mevcut MYK üyeleri, işlerin aksamaması amacıyla yeni MYK üyeleri belirleninceye kadar görevlerine devam edeceklerdir.

 

 

“KONGRE TAKVİMİ ELE ALINDI”

 

 

Yine dünkü toplantımızda olağan kongre takvimini de ele aldık. Kongrelerle ilgili karar da hafta sonu yapılacak PM toplantısında değerlendirilecek. Değerlendirmelere göre yeni MYK’miz bunun kararını verecektir.

 

 

“BU, ÖNÜNDE DURANLARIN AYAKLARINI YERDEN KESECEK BİR ÇIĞDIR”

 

 

Önümüzdeki süreç zorludur. Sadece ekonomik açıdan değil demokrasimiz ve hukuk devleti açısından da. Ama bunların hiçbiri bizi yıldıramaz, korkutamaz. 28 Mayıs’ta Türkiye’de her iki kişiden birinin desteğiyle büyük bir değişim başlamıştır. Bu, önünde duranların ayaklarını yerden kesecek bir çığdır. Her adımda artacak, büyüyecek, engellenemez hale gelecektir. Bugün değilse yarın, millete eziyetin merkezi saray rejimi, haktan, hukuktan, adaletten, daha fazla refahtan olanların gücüyle son bulacaktır. Türkiye’nin önünde yeni bir ufuk açılacaktır.