Öztrak: Ya atama bakan ya da Meclis başkanı istifa edecek

Öztrak: Ya atama bakan ya da Meclis başkanı istifa edecek
4 Haziran 2021 17:04

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 10 bin dolar alan siyasetçi tartışmasıyla ilgili, “Ya atama bakan ya Meclis Başkanı istifa edecek” dedi.

 

 

Öztrak parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, “Merkez Bankası başkanına, tarih de vererek, faiz indirimi için nasıl talimat verdiğini ballandıra ballandıra anlattı. Konuşmaya başlarken, Dolar kuru 8 lira 54 kuruştu. Konuştu, kur 8 lira 77 kuruşa sıçradı. Bu ülkede; reel sektör şirketlerinin, döviz açık pozisyonu 157,5 milyar dolar. Dış borç stokumuz 450 milyar dolar. Sarayın kibirlisinin ağzına geldiği gibi konuşması, şirketlerimize 36 milyar lira. Ülkeye 103 milyar lira maliyet çıkardı. Erdoğan “ekonomist olduğunu” iddia ediyor. Atalarımız boşa dememiş. Yarım hekim candan eder. Yarım hoca dinden eder. Erdoğan sayesinde gördük ki; “Yarım ekonomist de bizi cüzdanımızdan eder.” dedi.

 

Öztrak şu ifadeleri kullandı:

 

Erdoğan’ın katıldığı televizyon programındaki “Türkiye çok partili sistemden huzur bulmadı” sözlerinden çok partili demokrasiden hazzetmediğini de öğrenmiş olduk. Dervişin fikri neyse, zikri de odur. Anketlerde milletin desteğinin hızla azaldığını gördükçe, Şahsım Hükümetinin artık ayakta kalamayacağını anladıkça, Erdoğan; sadece Millet İttifakı’nı değil, demokrasiyi, meşru siyaseti, milleti de hedef alıyor. Ama korkunun ecele faydası yok. Milletimiz, bu ucube tek adam vesayet rejiminin de, Erdoğan şahsım hükümetinin de notunu verdi.