Öztrak: Sorunun sebebi olan, çözümü olamaz!

Öztrak: Sorunun sebebi olan, çözümü olamaz!
13 Eylül 2022 16:47

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Türkiye, bugün sadece işsizlikle değil, bu beceriksiz rejimin sebebi olduğu yüksek enflasyonla da sınanıyor. Birbirinden beter bu iki bela, milletimizi sefalet tuzağına hapsediyor. Türkiye’yi sefalet şampiyonu yapıyor. Sorunun sebebi olan, çözümü olamaz. Çare belli; değişim” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, bugün sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada TÜİK’in 10,1 olarak açıkladığı temmuz ayı işsizlik oranını değerlendirdi. Öztrak’ın açıklaması şöyle:

 

 

“İŞSİZLİK KÜÇÜK KIYAMETTİR”

 

 

“İşsizliğe, bu dünyada yaşanan ‘küçük kıyamet’ denir. İşsizi olan evde huzur olmaz. Evde yüzler gülmez. O ailedeki insanlar, yaşayan ölülere döner. İşsizlik, ekonomi için de büyük bir kayıptır. Ekonomik potansiyelin kullanılamamasıdır. Beşeri kaynakların israfıdır.

 

 

TÜİK’in resmi işsiz sayısı, temmuzda 113 bin kişi azalarak 3 milyon 445 bine gerilemiş. İlk bakışta tablo elbette sevindirici. Ama şeytan da ayrıntıda gizli. ‘Daha fazla süre çalışmak isteyen’, ‘iş bulma ümidini yitirdiği için iş aramayan’ yurttaşlarımızı da kapsayan ‘gerçek işsiz’ sayımız, temmuzda 781 bin kişi artarak 8 milyon 415 bine çıkmış. Gerçek işsiz sayısında tek ayda, bu boyutta artışı pandemiden bu yana ilk kez görüyoruz.

 

“BECERİKSİZ REJİMİN SEBEP OLDUĞU SEFALETİN ÇARESİ DEĞİŞİM”

 

Türkiye, bugün sadece işsizlikle değil, bu beceriksiz rejimin sebebi olduğu yüksek enflasyonla da sınanıyor. Birbirinden beter bu iki bela, milletimizi sefalet tuzağına hapsediyor. Türkiye’yi sefalet şampiyonu yapıyor. Sorunun sebebi olan, çözümü olamaz. Çare belli; değişim!”