Öztrak: Ne kadar gizleseler de vatandaş, gerçek enflasyonu biliyor

Öztrak: Ne kadar gizleseler de vatandaş, gerçek enflasyonu biliyor
3 Şubat 2023 17:25

CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2023’ün ilk enflasyon verileri üzerine, “Ocak’ta yıllık enflasyon; EN-AG’a göre yüzde 121, İTO’ya göre yüzde 80, TÜİK’in makyajlanmış rakamlarına göre ise yüzde 58. Ne kadar gizleseler de vatandaş, gerçek enflasyonu biliyor, notlarını veriyor” dedi.

 

 

Öztrak, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmelerini sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.

Öztrak, “Ocak’ta yıllık enflasyon; EN-AG’a göre yüzde 121, İTO’ya göre yüzde 80, TÜİK’in makyajlanmış rakamlarına göre ise yüzde 58. Ne kadar gizleseler de vatandaş gerçek enflasyonu biliyor, notlarını veriyor” diye konuştu.

 

 

“Enflasyon, milletimizi eziyor”

 
Öztrak’ın açıklamaları şöyle:

“2021 Eylül’ünde saçmaladılar; 2022 Ocak’ta aylık enflasyon, yüzde 11’in üzerine çıktı, pahalılık azdı. Bu yıl enflasyon, yüzde 6,65 oldu diye bayram ediyorlar. Oysa bu, geçen yıl hariç serideki en yüksek ocak ayı enflasyonunun üç katı. Baz etkisi gizlese de enflasyon milletimizi eziyor.

Ocak’ta yıllık enflasyon; EN-AG’a göre yüzde 121, İTO’ya göre yüzde 80, TÜİK’in makyajlanmış rakamlarına göre ise yüzde 58. Ne kadar gizleseler de vatandaş, gerçek enflasyonu biliyor, notlarını veriyor.

 

 

“Su ve doğal gaz faturaları ise yüzde 100’ün üzerinde artmış”

 
Erdoğan, ‘Faizi yüzde 9’a düşürdük. Alansa benim alanım ekonomi… Neticesi ortada’ dedi. Evet, gerçekten de ortada… Türkiye hâlâ dünyada en yüksek tüketici enflasyonuna sahip altı, en yüksek üretici enflasyonuna sahip üç ülkeden biri. Rakiplerimiz ise Surinam, Sudan, Zimbabve… Son bir yılda; pirinç yüzde 108, dana eti yüzde 93, süt yüzde 88, peynir – tereyağı yüzde 81, ekmek yüzde 66 zam görmüş. Bu da TÜİK marketlerinde… Su ve doğal gaz faturaları ise yüzde 100’ün üzerinde artmış.

 

 

“Aylar önce yattığı uykudan hâlâ uyanamamış “

 

Hayat pahalılığı vatandaşı eziyor, Nebati Bakan, ‘Zorlu dönem geride kaldı, önümüzdeki aylar çok daha iyi olacak’ diyor. Anlaşılan aylar önce yattığı uykudan kendisi hâlâ uyanamamış. Milletin kâbusu devam ediyor.” (ANKA)