Özgür Özel: Meğer içlerinde ne çok pislik birikmiş

Özgür Özel: Meğer içlerinde ne çok pislik birikmiş
20 Mayıs 2021 08:50

CHP’li Özel, siyaset-mafya iddialarını değerlendirirken AKP’li Arınç’ın Balyoz kumpası sürecinde sarf ettiği “Türkiye bağırsaklarını temizliyor” sözüne atıfta bulundu. “Şimdi o bağırsakların ortaya dökülme zamanı” dedi.

 

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları için çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. “19 yıldır hiçbir yolsuzluğu araştırmamış, inkar ederek yolsuzluk yapanı da cezalandırmayan bir parti ile karşı karşıyayız” diyen Özel, Sözcü’den Başak Kaya’ya şunları anlattı:

■ Ergenekon-Balyoz sürecinde yurtsever subaylar ordudan tasfiye edilip FETÖ’ye darbe zemini hazırlanırken, ‘Türkiye bağırsaklarını temizliyor’ denmişti. İçlerindeki pislikler farklıydı. Meğer bağırsaklarında, içlerinde ne çok pislik biriktirmişler. Şimdi o bağırsakların ortaya dökülmeye başladığı zaman.

 

İÇ BASINÇ ARTIYOR

 

 

■ Sustukları, durdukları, örtmeye çalıştıkları her gün de iç basınç artıyor. Bir eşiğe geldiler o da şu: MHP, AKP ve mafyanın kesişimi Süleyman Soylu mili. O mil çekilirse Cumhur İttifakı dağılacak. Mili çekmeye o yüzden cesaret edemiyorlar. Soylu’nun sırtında görünen yük Cumhur ittifakı’nın sırtına biniyor ve her geçen gün taşınamaz hale geliyor. Soylu’nun koltuğunda oturduğu her günün esas maliyeti Cumhur ittifakı’na çıkacak.

■ İddiaların bu kadar uzun süre soruşturulmaması son derece manidar ve ürkütücü. Bir hukuk devleti değil, bir mafya devleti olduğu algısını güçlendiriyor. Zaman geçtikçe de iddialar güçleniyor. Elbette mafya liderinin peşine takılacak değiliz. Ama bu kişi savcılara soruşturmayı nasıl delillendirebileceğinin de yolunu gösteriyor. Bunları inceleyecek bir savcının çıkmaması dehşet verici.