Özgür Özel, artık 100 yıllık CHP’nin Grup Başkanı!

Özgür Özel, artık 100 yıllık CHP’nin Grup Başkanı!
5 Haziran 2023 06:49

CHP PM sonrası, TBMM’de de kapalı grup oturumu gerçekleşti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Meclis’teki grup yönetimi de belli oldu. 2015’ten bu yana CHP Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Manisa Milletvekili Özgür Özel, artık 100 yıllık partinin Grup Başkanı.

 

 

“Grup Başkanı” unvanının bir nedeni var.

 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı nedeniyle milletvekilliğine aday olmaması, dolayısıyla 28’inci dönemde yer almaması ve CHP grubuna başkanlık edememesi.

Grup Başkanlığı için CHP’nin tecrübeli ismi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın da adı geçiyordu. Ancak edinilen bilgiye göre Öztrak’ın Grup Başkanlığı için bir talebi olmadı.

 

 

Parti’nin grup başkanvekilleri ise;

-2015’ten bu yana Afyonkarahisar milletvekilliği devam eden Burcu Köksal,

-27’nci dönemde olduğu gibi 28’inci dönemde de Mersin’den vekil seçilen Ali Mahir Başarır

-İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatlığını yapan, 14 Mayıs seçimleri itibarıyla İstanbul Milletvekili seçilen Gökhan Günaydın.

 

 

Independent Türkçe’den Gökçen Tuncer’in haberine göre CHP’nin TBMM Meclis Başkanvekili ise bundan sonra Gülizar Biçer Karaca.

MYK üyelerinin istifasına kadar Genel Başkan Yardımcılığı görevinde olan Karaca, aynı zamanda Denizli Milletvekili.

Partilerin Meclis Başkanvekilleri, TBMM Başkanı adına Genel Kurul görüşmelerini yönetmekle sorumlu.

CHP’nin TBMM Katip Üyeliklerine ise Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP’nin tarihinde hiç kadın milletvekili çıkarmadığı Giresun’dan vekil seçilen Elvan Işık Gezmiş ve CHP’nin Osmaniye’den seçilen ilk kadın milletvekili Asu Kaya Gedik getirildi.

Tutanakların tutulmasını denetlemek, tutamak özetlerini yazmak, Genel Kurul’da evrak okumak, yoklama yapmak, oyları saymak, seçimlerin düzen içinde geçmesini denetlemek katip üyelerin görevleri arasında.