Özgeçmişinizi nasıl yazar ve tasarlarsınız?

Özgeçmişinizi nasıl yazar ve tasarlarsınız?
25 Nisan 2022 11:25

Özgeçmişinizi yazarken ve tasarlarken, düzenli bir özgeçmişe de özen göstermelisiniz. CV’nizin basılı bir kopyasını, kağıt uyarlamasını göndermek istiyorsanız, normal CV’nizi yüklemelisiniz. Geleneksel özgeçmişler çoğunlukla PC’nize bir PC günlüğü olarak kaydedilir ve duruma bağlı olarak yazdırılır.

 

Örneğin, size iletmek ve görüşmelerde dağıtmak için örnek özgeçmişinizin bazı kopyalarını yazdırmanız gerekecektir. Ayrıca, bir seçim temsilcisine veya patrona her zamanki özgeçmişinizi e-posta ile göndermeniz istenebilir. Bu durumlarda, olağan özgeçmişinizi yaygın olarak istenen iki belge şablonuna kaydetmeniz gerekir: MS Word ve Adobe PDF. Daha sonra yukarıda belirtilen kayıt veya belgeleri bir e-posta mesajına ekleyebilir ve en az arzu edilen şekilde yazdırılması için talep eden kişiye gönderebilirsiniz.

 

Benzerlik sorunlarını ortadan kaldırmak için, alıcının ücretsiz Adobe Reader’a sahip olduğunu varsayarsak, Adobe PDF geleneksel özgeçmişinizi göndermenin en iyi yoludur. Özgeçmişinizin PDF formu, yararlanıcı yapısında tam olarak yapınızda göründüğü gibi görünecektir. Bu nedenle, hem MS Word kaydı hem de Adobe PDF belgesi gönderme kararını göz önünde bulundurarak, tutarlı bir şekilde Adobe PDF’yi seçin. Bununla birlikte, birçok gözlemci başkanı, genellikle aşina oldukları organizasyon olduğu için MS Word kayıt tasarımına eğilimlidir.

 

 

Kolay yoldan özgeçmiş nasıl oluşturulur?

 

İş aramanızı internet üzerinden yönlendirirseniz, ASCII’de düzenlenen CV’ler önemli cihazlardır. Sürekli olarak PC’nizde özgeçmişinizin son teknoloji ASCII metin formuna sahip olun. Bu, beklenen yöneticilere ulaşmanın ve web’de terfi edilen pozisyonların peşinden gitmenin en hızlı yöntemidir. Devam eden çevrimiçi veritabanlarına göndermek istiyorsanız, özgeçmişinizin bir metin formunun da olması gerekir.

 

Yakın zamanda belirtildiği gibi, patronlar nadiren daha uzun okunabilir devamlar gerektirir. Küresel bir aday yerleştirme çerçevesi kullandıklarını varsayarsak, özgeçmişinizin mesaj yoluyla, ASCII mesajı olarak veya bağlantı olarak gönderilmesini isteyeceklerdir. E-posta, yararlanıcının ek analiz araçları kullanarak özgeçmişini doğrudan veri kümesine eklemesine olanak tanır.