Özel: Büyük bir kumpas ile karşı karşıyayız

Özel: Büyük bir kumpas ile karşı karşıyayız
1 Ekim 2022 07:17

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mersin’deki saldırının ardından partisinin hedef gösterilmesine ilişkin “Büyük bir kumpas ile karşı karşıyayız” dedi.

 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Mersin’de polisevine saldırıyı düzenlediği açıklanan PKK’lının kimliğinin netleşmediğini söyledi.

 
CHP’nin, tutuklu gazetecilere ilişkin 10 yıl önce yayımladığı raporda yer alan bir ismin, bu saldırıyı düzenleyen PKK’lı olduğu yönündeki haberin servis edildiğini savunan Özel, Mersin’deki bazı yetkililerin kendilerine “saldırıda bedeni parçalanan teröristin, raporda adı geçen terör örgütü üyesi olmadığı” bilgisini verdiğini anlattı.

 
Özel, “AK Parti’nin, hiçbir sınır tanımayan, ‘Acaba yükselişte olanları düşüşe geçirir, içinde bulunduğumuz sıkışmış pozisyondan kurtulabilir miyiz?’ diye ne etik ne ahlak ne vicdana sığacak saldırıları devam ediyordu. En sonunda Sayın Genel Başkan’ımız dün akşam gerekli açıklamayı ve paylaşımı yaptı. Mesele şudur, büyük bir kumpasla karşı karşıyayız” sözlerini sarf etti.