Özdağ: Arapça tabela asılma zorunluluğu getirildi!

Özdağ: Arapça tabela asılma zorunluluğu getirildi!
11 Ocak 2023 13:38

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Zeytinburnu’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

 

 

Prof. Dr. Ümit Özdağ: “Bugün, Zeytinburnu’ndayız. Zeytinburnu uzun yıllar özellikle Doğu Türkistan’dan gelen Uygur kardeşlerimizin öncelikle yerleştiği ilçelerin başında geliyordu. Burada çok güzel harmoni oluşmuştu. Ancak daha sonra son 10 senede başlayan ve Afganistan, Suriye başta olmak üzere iç savaştan geçen iki ülkeden gelen, kontrolsüz şekilde İstanbul ve Zeytinburnu’na gerçekleşen göç ile İstanbul’da Türkiye’de olduğu gibi Zeytinburnu’nda da bütün dengelerin bozulduğunu gördük.”

“Vatandaşlık satarsanız gayrimenkul ile birlikte kontrolsüz şekilde artar ve nitekim artık Zeytinburnu’nda, Türkiye’de, İstanbul’da kontrolsüz şekilde bir artış olduğunu görüyoruz. İstanbullular, Zeytinburnu’nda yaşan yurttaşlarımız artık kiraları karşılayamadıkları için ev satın alamadıkları için memleketlerine dönmeye veya şehir dışına yönelmeye başladılar.”

 

 

Böyle bir rezalet olmaz

 

 

“Şimdi, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bir talimat vermiş, bütün sağlık ocaklarına Türkçe levhaların yanına Arapçasının da yazılmasını istemiş. Böyle bir rezalet olmaz. 40 yıldan fazla bir zamandır Almanya’da Türk işçileri gittiler, Alman ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Milyonlarca Türk var. Hiçbir Alman hastanesinde Türkçe yazı göremezsiniz.”

 

 

Suriyelileri devletimize ortak olarak almadık

 

“Biz, Suriyelileri Türkiye’ye geçici bir süre misafir olarak aldık. Devletimize ortak olarak almadık. Bu yapılan terbiyesizliktir. Bu yapılan Türk milletinin hukukuna da saldırıdır. Biz, Zafer Partisi olarak kurulduğumuz günden bu yana Türk milletine bu yükün taşınamayacağını ve hepsini bir sene içerisinde geri yollayacağımızı söylüyoruz. Herkesin vatanına geri yollanacağını söylüyoruz.”

 

 

Türkiye’ye gelen yükte hafif pahada ağır olan şey; uyuşturucu

 

“Vatandaşlarımız metrobüste oturacak yer bulamıyorlar. Kızlarımız üniversiteden yurtlarına gelmek istedikleri zaman 300 metre mesafeyi yürüyemiyorlar. Uyuşturucu aldı başını gitti. Afganistan’dan, Suriye’den Türkiye’ye gelen yükte hafif pahada ağır olan şey; uyuşturucu.”

 

 

Alışveriş edenlerin yüzde 60-70’inin yabancılar

 

 

“Zeytinburnu’nda Haziran 2023 sonrasında Zafer Turizm’in tek yönlü Şam ve Kabil seferlerinin başlayacağı ana duraklardan birisi olacak. Daha önce Zeytinburnu’na birçok kez geldim en son gelişimde esnaf ziyareti sırasında görüm ki Türk halkı artık alışveriş yapamıyor. Neden? Çünkü ekonomik olarak takati kalmamış. Alışveriş edenlerin yüzde 60-70’inin yabancılar olduğunu söylediler.”