Oylarındaki erime İnce’yi geri çekilmeye zorladı!

Oylarındaki erime İnce’yi geri çekilmeye zorladı!
12 Mayıs 2023 11:59

Hani derler ya “Siyasette 24 saat çok süredir” bu sözün doğruluğu seçimlere 3 gün kala Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıklamasıyla bir kez daha ispatlandı.

 

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

 

 
Muharrem İnce hiçbir şekilde seçilme şansının olmadığını bile bile kimine göre bir intikam duygusu, kimine göre kör bir inat uğruna kendine göre ise bir üçüncü yol olarak Cumhurbaşkanı adayı oldu.

 
Aday olabilmek için gereken yüz bin imzanın toplamasında sorun yaşasa da AKP’lilerin desteği ile yeterli imzayı bulup aday olmayı başardı dendi.

 
Seçim kampanyası süresince yürüttüğü çalışmalar gösterdi ki bırakın Cumhurbaşkanı seçilmeyi seçilme ihtimalini dahi ortaya koymadı.

 
Bir önceki seçimlerde CHP adayı olarak girmesi nedeniyle yapılan mitinglerdeki kalabalığı yeniden göreceğini bir önceki seçimlerde CHP adayı olarak aldığı oyları kendi oyları gibi alacağını zannetme rüyasından seçim kampanyasının ilk günlerinde uyandı.

 
Toplantılarında oynayıp dans ederek gençlerden oy alacağı ümidi de söndü. Çünkü İnce’ye destek vereceği oy vereceği söylenen gençler kaderci anlayışa mahkum biat kültürünün egemen olduğu ailelere mensup değillerdi. Soran sorgulayan olayın nedenini niçinini nasılını araştırıp tavır koyanlardı.

 
Bir yanda tek adam diktasının şemsiyesi altına girmiş domuz bağları ile insan katleden Hizbullah’ın siyasi kanadı Hüdapar’lı katı şoven ırkçı MHP’li Cumhur İttifakı diğer yanda Demokrasi ve Bahar vaat eden Millet İttifakı vardı. Memleket Partisi örgütleri seçmeni bunu sorguladı.

 
Tüm anketler İnce’nin muhtemel oy oranının seçimin yaklaştığı her gün süratle düştüğünü çok iddialı biri için bu oranın rezil olma aşamasına kadar geldiğini gösteriyordu.

 
Diğer yandan Muharrem İnce CHP içinde siyaset yapmış CHP sayesinde makamlara gelmiş biri olarak bir CHP’linin ki o CHP’li CHP’nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olarak büyük bir ittifakın lideri olarak aday olmuş 21 yıllık AKP iktidarını tek adam diktasını sandıkta yenip Cumhurbaşkanı seçilmek üzereyken İnce’nin küçükte olsa oy bölmesi İhanet olarak nitelenip İnce’ye Hain damgası vurulmasına neden oluyordu.

 

 
Bu şartlar altında hakkında yazılan çizilenlerden bahsedip “Diyorum ki; benim bu kumpaslardan, montajlardan, bu sahte dekontlardan, olmayan ciplerden korktuğum falan yok. 45 gündür direniyorum zaten. En son geldikleri nokta, ‘O çekilemez, saraydan para aldı, parayı geri mi ödeyecek’ diye soranlar var. Adaylıktan çekiliyorum. Bunu memleketim için yapıyorum. Türkiye’ye üçüncü bir seçenek önerdim. ‘Ne Cumhur ne Millet, tek yok Memleket’ dedim. ‘Ne sağdan, ne soldan, Atatürk’ün yolundan’ dedim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde bütün suçu bize atacaklar. Hiçbir bahaneleri kalmasın. Memleket Partisi’ne her evden bir oy istiyorum, Cumhurbaşkanı adaylığından çekiliyorum.” dedi.

 
Kendine göre doğru zamanda doğru bir karar alarak gelecek yıllarda siyasi hayatının önünü açık tutmak adına çekilme kararı aldı.

 
İnce’nin çekilme kararı Kemal Kılıçdaroğlu açısından olumlu bir gelişmedir. Nihayet Memleket Partisi CHP içinden gidenlerin oluşturduğu bir yapıdır. Az ya da çok her neyse seçmen yapısı bazı istisnalar olsa da AKP yönünde Erdoğan’a destek verecek kitle değildir.

 
İçlerinde İnce’nin çekilmesine kızıp sandığa gitmeyecekler olacaktır olabilir. Ama sandığa gidenlerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Evet mührünü Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerine basacaklarından şüphem yok.

 

 
Mevlana’nın dediği gibi “Dün dünde kaldı Can Cancağızım bu gün yeni şeyler söylemek lazım”

 

Yunus BÜLBÜL Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu