Oy verme kabini ve seyyar sandık talebi kabul edildi!

Oy verme kabini ve seyyar sandık talebi kabul edildi!
28 Ocak 2022 08:19

Erken seçim tartışmaları sürerken Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) alınan son karar dikkat çekti. YSK’nın toplantısında 200 bin karton oy verme kabini ile 50 bin seyyar sandık kurulları için oy verme kabini alım talepleri kabul edildi. Karar, ‘erken seçim adımı’ olarak nitelendirilirken, İYİ Parti YSK Üyesi Av. Mustafa Tolga Öztürk de benzer iddialarda bulundu.

 
Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki erken seçim tartışmaları sürerken YSK’nın bugün gerçekleşen toplantısında alınan kararlar dikkat çekti. YSK’nın aldığı kararlar çerçevesinde, 200 bin adet karton oy verme kabini, 50.000 adet seyyar sandık kurulları için oy verme kabini, 3.450 ton oy pusula imali için kağıt ve 3.450 ton zarf imali için kağıt alımı talepleri kurulca kabul edildi.

 

 

Odatv’nin haberine göre, söz konusu kararın erken seçim adımı olduğunu İYİ Parti’nin YSK Üyesi Av. Mustafa Tolga Öztürk de doğruladı.

Bu gibi alımların YSK tarafından her zaman “rutin” olarak tanımlandığını belirten İYİ Parti YSK Temsilcisi, 31 Mart Seçimlerinde 196 bin sandık kurulmuşken 200 bin adet karton oy verme kabininin alınmasının normal gelmediğini aktardı.

Ayrıca tekrarlanan İstanbul yerel seçimlerinde bile 156 seyyar sandık kurulmuşken Türkiye geneli için 17 bin adet seyyar sandık alımını da garipsediğini aktaran Avukat Mustafa Tolga Öztürk, 5 bin top mavi, sarı, beyaz renkteki kağıt alımının da yerel seçimlere hazırlık olduğunu aktardı.