Otopsiden şoke eden detaylar

Otopsiden şoke eden detaylar
1 Eylül 2009 10:25

Popun kralı Michael Jackson’ın ani ölümü tüm dünyada müthiş tepkilere yol açarken, otopsi raporundan da ilk detaylar sızmaya başladı.Bu detaylar da en az ani ölümü kadar şok edici… Ünlü starın ölümünden sadece bir gün önce “Reflex” ajansı tarafından çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı. Michael Jackson prova sırasında görünüyor. Bu durumda ani ölümü daha da esrarengiz bir hal alıyor.

İlk otopsi raporu henüz açıklanmadı. Jackson’ın ailesi ise bağımsız bir patolog tarafından yapılacak ikinci otopsiyi istedi. İkinci otopsi de yapıldı ama o da henüz açıklanmadı. Ünlü starın ölümü böylelikle esrarını korumaya devam ediyor.

Ancak bugün, ilk otopsinin detayları medyaya sızdı. Amerikan internet sitelerinde ve bazı televizyon kanallarında bu ilginç ayrıntılar tartışılmaya başlandı.

Otopsiden şoke eden detaylar

- Michael Jackson sadece 50 kiloydu ve bir deri bir kemik görünümünde.

- Saçları tamamen dökülmüş. Peruk takıyordu.

- Midesinde bir dizi ilaçtan başka bir şey yoktu. Jackson’ın en son 6 saat önce bir meyva yemiş olabileceği saptandı. Midesinde bulunan ilaçlardan örnekler toksikoloji incelemesi için laboratuvara gönderildi.

- Dizlerinde ve baldırlarında açıklanamayan morluklar mevcut.

- Sırtında 10 santimetrelik bir kesik izi mevcut. Bu da kısa süre önce düştüğünü ve bir şeye çarptığını gösteriyor.

- Kollarında, kalçasında ve bacaklarında sayısız iğne izi bulundu. Uzun süreden beri iğne yapıldığını gösteren izler.

- Kalbinin üzerinde ve yakınında 4 iğne izi bulundu. Bunlar Jackson’ın kalbini yeniden çalıştırmak amacıyla yapılmış adrenalin iğnelerinin izleri. Ancak bu iğnelerden üçü kalp duvarına zarar vermiş.

- Kalp masajı sırasında iki kaburgası zedelenmiş.

- Tekrarlanmış estetik ameliyatlar nedeniyle burun köprüsü kemiği tamamen yok olmuş, yüzünün sağ tarafı çökmüş durumda.

İşte pop kralının otopsi raporunun, medyaya sızan şok edici detayları. Ve ilginç bir ayrıntı daha dikkat çekti.

Otopsi raporuna göre Michael Jackson cilt kanserini tamamen yenmiş görünüyor. Göğüs kısmında bulunan kanserli hücrelerin başarılı bir ameliyatla tamamen temizlendiği ve gördüğü tedavi sonucunda yeni hücrelerin oluşmadığı belirlendi.

Şimdi ise uzun süredir günde bir defa ve çok az yemek yediği bilinen, ama bol miktarda ilaç alan, ağrı kesici iğneler yapılan Michael Jackson’ın bu durumuna neden doktorunun, yakın çevresinin ve ailesinin göz yumduğu cevap arayan en önemli sorulardan biri haline geldi.

Jackson?a son ağrı kesici iğneyi yapan özel doktoru ve kalp uzmanı Dr. Conrad Murray?ın, starın ölümdeki rolünün daha iyi incelenmesi istiyor.

Dün bir kez daha sorgulanan Dr. Murray, hâlâ zanlı olarak görülmese de, avukat tuttu. Los Angeles polisi de Jackson ölürken yanında bulunan tek kişi olan Dr. Murray?ın şüpheli değil, tanık olduğunu üzerine basa basa bir kez daha yineledi. Ancak, polis Murray?ın otomobiline de arama yapmak için el koydu.

Bu arada Dr. Murray’ın sadece 11 gün önce Jackson’ın özel doktoru olarak AEG Live sigorta şirketi tarafından kiralandığı ve göreve başladığı belirtiliyor. Firma, Jackson’ın Londra konserlerinin de planlayıcısı olduğu ileri sürüldü.

Olayı inceleyen Los Angeles polisi “Bu bir cinayet soruşturması” açıklamasını yaptı.



MİLLİYET