Otomobili bağlanınca çatıya çıktı, seyredenler ‘Atla’ diye bağırdı

Otomobili bağlanınca çatıya çıktı, seyredenler ‘Atla’ diye bağırdı
1 Eylül 2013 11:33

Ordu’da polis tarafından otomobili bağlanan 50 yaşındaki Hasan Sarı, sinir krizi geçirip 4 katlı binanın çatısına çıktı.

 

İntihar edeceğini söyleyen Sarı’yı polis ikna etmeye çalışırken, aşağıda toplanan kalabalıktan bazıları ‘Atla’ diye bağırdı.

Altınordu İlçesi’ne bağlı Akyazı Mahallesi Rus Pazarı Kavşağı’nda bugün yol kontrolü yapan trafik ekipleri Hasan Sarı’nın kullandığı otomobili durdurdu. Evrakında eksiklik çıkan Sarı’nın otomobilini polis bağladı. Buna tepki gösteren ve sinir krizi geçiren Hasan Sarı, yol kenarındaki 4 katlı bir binanın çatısına çıktı. Otomobilinin kendisine verilmesini isteyen Sarı, Çocuklarım aç, açım diye bağırarak intihara kalkıştı. Polisler ikna etmeye çalışırken, itfaiye ekipleri de binanın altına hava yastığı açtı. Bu sırada çevrede toplanan kalabalıktan bazıları cep telefonuyla intihar girişimini görüntülemeye çalışırken, bazı kişilerin de ‘Atla’ diye bağırması dikkat çekti.

Ordu Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Bostancı ile olay yerinden tesadüfen geçen Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Akdoğan da çatıya çıkarak Hasan Sarı’yı intihar etmemesi için ikna etmeye çalıştı. Prof. Dr. Ali Akdoğan ise Hasan Sarı’ya intiharın haram olduğunu anlattığını söyledi.

Yaklaşık 2 saat süren ikna çalışmaları sonucunda çatıdan inen Hasan Sarı hastaneye kaldırıldı.