ÖSYS ek yerleştirmelerde yarın son gün

ÖSYS ek yerleştirmelerde yarın son gün
29 Eylül 2013 10:44

2013-ÖSYS ek yerleştirme tercih işlemlerinde sona gelindi. 25 Eylül 2013’de başlayan 2013-ÖSYS ek yerleştirme için tercih işlemleri, 30 Eylül’de (yarın) sona erecek.

 

Adaylar tercihlerini başvuru merkezi ya da internetten yapabilecek. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları tercih formu ve nüfus cüzdanı ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvurabilecek. İnternetten başvuru yapmak istemeyen adaylar ise mesai saatleri içerisinde başvuru merkezlerini kullanabilecek.

 

İnternet aracılığıyla bireysel başvurular 30 Eylül 2013 saat 23.59’a kadar yapılabilecek.

 

ÖSYM yetkilileri, tercih işlemini bir başvuru merkezinden yapmak isteyen adayların, tercih bildirim işleminin son günü merkezlerde oluşabilecek yoğunluk konusunda ise dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çekti.

 

Tercih gönderme süresi uzatılmayacak. Bu nedenle adaylar, tercihlerini başvuru merkezi aracılığıyla göndereceklerse süresi içinde bir başvuru Merkezine gitmeleri; tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak yapacakların ise, “Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir” uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü alarak saklamaları gerekiyor.

 

ÖSYM, tercih işlemlerini tamamlayan tüm adayların tercih bilgilerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih süresi içinde kontrol etmeleri ve yerleştirme işleminin diğer aşamalarında gerekebileceğinden yazıcıdan tercih kayıt bilgilerinin bir dökümünü alarak saklamalarının önemli olduğunu vurguladı.