ÖSYM bir milyon iki yüz bin öğrenciye tekrar tercih yaptırmalıdır

ÖSYM bir milyon iki yüz bin öğrenciye tekrar tercih yaptırmalıdır
2 Eylül 2013 10:45

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter,  ÖSYS’nin 2013 Tercih Kılavuzu’nun, Özel Koşul ve Açıklamalar sütununda bulunan 49’uncu maddede hata yapılması sonucu binlerce öğrencinin mağdur edildiğini belirtti.

 

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan CHP’li Serter şunları kaydetti: “İTÜ ve Dokuz Eylül üniversitelerinin Denizcilik Fakültesi’ni tercih eden Anadolu ve genel lise mezunu yüzlerce aday, 49’uncu madde nedeniyle puanları yetmesine rağmen istediklerini bölümleri kazanamamışlardır. 4.9.2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı sınıf geçme ve sınav yönetmeliğinde  yaptığı değişiklikle, genel ortaöğretim kurumlarında alan uygulamasını kaldırmıştır. Bu değişikliği MEB, ÖSYM ve YÖK’ün gözünden kaçırması nedeniyle, Denizcilik Fakültesine girmesi gereken yüzlerce öğrenci açıkta kalmıştır.”

 

“YÖK bu hatayı kabul etmesine rağmen, çözüm için hiçbir adım atmamıştır. 1.200.000 adayın tekrar tercih yapması gerekmektedir.” diyen CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter açıklamasına şöyle devam etti:

 

“YÖK Denizcilik Fakültesi’ni tercih edip, 49.madde nedeniyle kazanamayan adaylara ek kontenjan açarak mağduriyetlerini gidermelidir.”