Osman Öcalan'dan sarsıcı iddialar

Osman Öcalan'dan sarsıcı iddialar
4 Kasım 2009 12:07

Osman Öcalan 6 yıl önce dağdan ovaya indi. Türkiye’ye dönmek istiyor. Çuval olayında sarsıcı bir iddiada bulundu

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, 6 yıl önce Türk Özel Kuvvetleri’nin  kendisine operasyon yapacağını, bunu öğrenen Amerikalıların engel olarak askerlerin başına çuval geçirdiğini söylüyor.

Muhafazakar demokrat olduğunu savunan Öcalan kuracağı partiyle “2 yıl içinde DTP’yi bitiririm” iddiasında bulundu. Baydemir’in prensleri ise

 ABİSİNE ÇEKİL MESAJI GÖNDERDİ

Osman Öcalan “demokratım” diyor. Abisi Abdullah Öcalan’ı ve PKK yöneticilerini sert bir şekilde eleştiriyor. Hatta aradan çekilin mesajı veriyor. Peki sonra ne olacak? Osman Öcalan ilginç bir öneride bulundu. Sivil yöneticiler ön plana çıksın dedi.

Baydemir ve Fırat Anlı.

Kanal D Haber, Kuzey Irak’ta Öcalan ile konuştu. Buna Türkiye’ye dönmek isteyen Öcalan siyasi parti kurmak istiyor.

AK PARTİ TARZI SİYASET

Sadece dönmek de değil. Türkiye’de muhafazakar demokrat bir Kürt partisi kurmaya hazırlanıyor. Öcalan’ın kurmayı düşündüğü parti, siyasi yelpazenin merkezinde yer alacak. Hatta Öcalan?a göre bu parti ?dini boyutu hariç AKP benzeri bir parti? olacak. Çünkü eski terörist, yeni siyasetçi Öcalan’a göre DTP de PKK da başarısız. Çözüm planları yok.

DTP’Yİ BİTİRİRİM

Ona göre DTP Kürt açılımının önünde engel. Bu yüzden, kuracağı partinin hedefinde önce DTP var. Üstelik Osman Öcalan siyasete oldukça iddialı giriyor ve “2 yıl içinde DTP’yi bitiririm” diyor.

Öcalan uzun yıllar terör örgütü yöneticiliği yaptı. Kanlı eylemlerin karar vericilerinden biriydi. Yani dönmesi kolay değil. Türkiye’ye girdiği anda tutuklanacak. Ama o herşeye rağmen umutlu. ?Biz devletten bir girişim bekliyoruz. Dönüp barışa hizmet etmek isteriz? diyor.

PRENSİ BAYDEMİR

Osman Öcalan’ın yeni lider adayları Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve DTP il başkanı Fırat Anlı. Tabi kendisi de sırada. Türkiye’den bir işaret bekliyor. Ama bu arada kalaşnikofunu da yanından ayırmıyor.

ÇUVAL OLAYI

En çok da Türkiye’nin bir operasyonundan korkuyor. Ve ilginç bir iddiada bulunuyor. Öcalan’a göre, Türkiye’de travma yaratan “çuval olayı”nın odağında o vardı. Süleymaniye’deki Türk özel Kuvvetleri Ona karşı operasyon hazırlarken, Operasyona karşı çıkan Amerikalılar, Türk askerlerini gözaltına almıştı. Aradan 6 yıl geçti. Şimdi Türkiye’den operasyon değil, haber bekliyor. Hizmete hazırım diyor.