‘Ortaca Belediyesi’nin pankartı art niyetli’

‘Ortaca Belediyesi’nin pankartı art niyetli’
21 Eylül 2021 14:04

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, Ortaca Belediyesi’nin “Bu yolun tamamlanabilmesi için, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı çalışmasını bitirmesi beklenmektedir” yazılı pankartına tepki gösterdi.

 

 

 

CHP’li Başkan Tezcan şunları kaydetti:

 

 

 

“Ortaca Belediyesi, bir süredir Cumhuriyet Mahallesi Tirikler Sokakta yaptığı üst yapı çalışmalarının bir kısmının tamamlanamamasının nedeni olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni sorumlu göstererek olayı çarpıtmaktadır.
Üstüne üstlük, yol üzerine “Bu yolun tamamlanabilmesi için, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı çalışmasını bitirmesi beklenmektedir” yazılı pankart asarak işin engellendiği algısı yaratmaya çalışmaktadır. Ortaca Belediyesi’nin kendi bünyesindeki Fen İşleri Müdürlüğünden bilgi almaması, Ortaca Belediyesi’nin bu pankartını art niyetli olduğunu göstermektedir.

 
Bugün, Sulama Birliği Ortaca Şube Temsilcisi Serdar İnce ile çalışmanın yapılacağı yerde yaptığımız inceleme ve görüşmede pankartta yazılanların doğru olmadığını bir kez daha görmüş olduk.
Bu mahalle ile ilgili çalışmanın ne aşama olduğunu siz değerli basınımız aracılığı ile kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

 
Cumhuriyet Mahallesi Tirikler Sokakta Ortaca Belediyesinin üst yapı çalışmasına başlamadan önce MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan çalışmaların tamamlanması talep edilmiştir. Bu talep incelenmiş ve sadece 20 metrelik bir hattın yenilenmesi gerektiği tespit edilmiştir.

 
Revize çalışmasının yapılacağı noktada Ortaca ovasının sulama kanalı bulunduğundan çalışmanın yapılması sırasında sulama suyunun kesilmesi zorunluluğu ortaya çıktığından Sulama Birliği Ortaca Şubesi ve Ortaca Fen İşleri Müdürlüğü ile görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmelerde; yaz aylarında uzun süreli sulama suyunda yapılacak kesintinin, tarlalardaki mahsullere geri dönülemeyecek zararlar vereceği bu nedenle de Ekim ayı içinde söz konusu imalatın yapılması yönünde ortak görüş beyan edilmiştir. Bu nedenle, MUSKİ Genel Müdürlüğü tüm malzeme tedarikini ve organizasyonu yapmış olmasına rağmen imalatı ekim ayına ertelemiştir. Bu bilgilerin gerek Sulama Birliği Ortaca Şube Başkanlığı gerekse Ortaca Belediyesi Fen İşleri Müdürünce onaylanması imkânı varken hazırlatılan pankartın iyi niyetli bir yaklaşım olmadığı aşikardır.

 
MUSKİ Genel Müdürlüğü, sulama suyunun kesildiği ve kanaldaki suyun tahliyesi sağlandığı andan itibaren imalatı yapmaya hazırdır. Ancak, yağmur sezonu başlamadan bu imalatın yapılması halinde tarım arazilerinde meydana gelebilecek zararları düşündüğünden çalışmaya başlamamıştır.

 

 

 

IMG-20210921-WA0007

IMG-20210921-WA0008

IMG-20210921-WA0009