Organik Çocuk Kıyafetleri ile Doğayı Korumak Mümkün

Organik Çocuk Kıyafetleri ile Doğayı Korumak Mümkün
14 Eylül 2021 08:27

Organik pamuk, kimyasal gübre veya böcek ilacı kullanılmadan yetiştirilir. Bu, dünyanın daha sağlıklı, hayvanların daha sağlıklı ve insanların daha sağlıklı olduğu anlamına gelir. Organik pamuklu giysiler üzerinde kimyasal kalıntı yoktur. Çoğu zaman insanlar kıyafetlerini yıkarken sert kimyasallarla yıkarlar, bu da her gün kendilerini kuruttukları anlamına gelir. Bu kimyasallar, kanser, astım ve hatta alerji gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilecek su kaynağımızda bulunabilir!

 

 

Organik lifler geleneksel pamuğa göre daha yumuşaktır çünkü üzerlerinde ağartıcı kullanılmaz. Organik çocuk kıyafetleri lifleri parçalayan sert kimyasallarla işlem görmediğinden geleneksel giysilere göre %50’ye kadar daha fazla emiciliğe sahiptir!

Organik Bebek Kıyafetleri Neyden Yapılır?

Bebek kıyafetlerini sertifikalı organik markalardan alma kararı bilinçli bir karardır. Ebeveynlerin bebekleri için en iyi niyetle aldıkları bir karardır. Organik bebek kıyafetlerinin önemli olmasının bazı nedenleri:

-Organik pamuklu giysiler, cilt tahrişine, alerjilere ve diğer cilt rahatsızlıklarına neden olan sentetik malzemelerden yapılmamıştır.

-Sentetik malzemeler, cilt tarafından emilebilen ve kan dolaşımına girebilen klor veya formaldehit gibi zararlı kimyasallar içerdiğinden bebeğin sağlığı için tehlikeli olabilir.

Organik bebek giysileri, pamuk gibi doğal liflerden yapılmış giysilerdir. Genellikle çevreye zarar verebilecek pestisitler veya diğer zararlı kimyasallar kullanılmadan yapılırlar.

Organik bebek giysileri bazen organik pamuktan yapılır (genellikle böcek ilacı veya diğer zararlı kimyasallar olmadan yetiştirilir). Organik bebek kıyafetleri ile bebeğinize rahat ve sağlıklı bir yaşam alanı sunmak istiyorsanız Little Yucca markasının ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Organik Kıyafetler Neden Giyilmeli?

Sentetik malzemelerden ve suni liflerden yapılan giysiler genellikle insan vücudu için toksik olabilen dumanlar yayar. Ancak organik giysiler pamuk, keten ve yün gibi doğal malzemelerden yapıldıkları için bu sorunu yaşamazlar. Bu giysiler de diğer türlere göre daha uzun süre dayanır çünkü doğal elyaf içeriği sentetiklere göre çok daha fazla dayanıklılığa sahiptir. Ve bu sadece ne giydiğinizle değil, aynı zamanda temizlik ürünleri veya kozmetikler gibi günlük yaşamınızda ne kullandığınızla da ilgilidir. Günümüzde birçok kozmetik, uzun vadede vücudumuza zarar verebilecek sentetik bileşenlerle üretiliyor. Organik giysiler, ürünleri için tamamen doğal malzemeler kullanarak bu sert kimyasalları önler.

Bu nedenle organik giysiler sadece sağlığınız için değil, aynı zamanda bizi zararlı kimyasallardan koruduğu için çevre için de daha iyidir. Organik kıyafetler satın almadan önce internet sitesi araştırması yapıyorsanız https://little-yucca.com/tr internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.