Oran CHP Genel Başkan Adayı Mı

Oran CHP Genel Başkan Adayı Mı
12 Aralık 2011 12:02

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu, bugün köşesinden CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın Anadolu turlarını yazdı:

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu, bugün köşesinden CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın Anadolu turlarını yazdı:

 

Aday Gezileri

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, sürekli Türkiye’yi dolaşıyor. Tıpkı birkaç yıl önce Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gibi…

Oran’a “Hayrola?” demeye getirdik; “Ben, saha çalışmasını seven birisiyim” dedi:

“Bugüne kadar hep illere, ilçelere, sivil toplum örgütlerine CHP’yi anlatmak üzere gittim. Bu alışkanlığımı devam ettiriyorum. Genel seçim sonuçları hiçbirimizi tatmin etmedi. Bunun gerekçelerini partimiz içinde aramakla beraber bir taraftan da vatandaşın sorunlarını belirlemek, onlara hizmet götürmek gibi görevlerimiz de var. Hemen her hafta bir gün İstanbul’da bir ilçeye, aşağı yukarı 2 haftada bir gün de bir ilimize gidiyorum. Sahada çalışıyorum. Vatandaşın bire bir sorununu dinliyorum.”

Oran’a, “Gezileriniz, genel başkan adaylığı için bir ön çalışma mı” diye de sorduk. “CHP’de genel başkanlık sorunu var mı, yok mu ile ilgili kararı verecek olan kurultay delegeleridir” dedi ve daha önce de genel başkanlığa aday olduğunu ima edip ekledi:

“Ben zaten 2008 Nisan ayında bir irade ortaya koydum. Her zaman, her şartta, her türlü görevi yapmak üzere CHP adına bu yola baş koymuş bir insanım. CHP üyesi olarak bu partinin başarısı için ülkedeki siyaset sisteminin düzelmesi için, Türkiye’de siyasetin hakikaten halka hizmet edebilir hale gelmesi için her şartta, her makam ve mevkide çalışmaya ben devam edeceğim.”

Anladığımız kadarıyla Umut Oran yine genel başkan adaylığına hazırlanıyor.