Op. Dr. Yazar Mustafa Cenk Güven’in Yeni Kitabı Suretler Çıktı

Op. Dr. Yazar Mustafa Cenk Güven’in Yeni Kitabı Suretler Çıktı
19 Ocak 2020 08:59

Yazar Cenk Mustafa Güven’in , İndigo Üçlemesinin Kansız ve Gölge kitaplarından sonra, Suretler isimli romanı Sıfır yayınlarından çıkıp okuyucuların beğenisine sunuldu. Kuantum fiziği ve felsefe örüntüsü içinde, bin yıllardır düşünen beyinlerin önünde duran “Kötülük Problemi” açmazını, karakterlerinin psikolojik derinliklerinde çözmeye çalışan roman, beklenmedik finalinde işlediği probleme verdiği cevapla okuyucuları varoluşunun ne’liğine ulaşmak için bir adım daha atmaya teşvik ediyor.

 
Kurgunun ayrıntılarında romanın baş kahramanı Can, ölümün kıyısında bir tesadüf sonucu karşılaşıp âşık olduğu Rüya’dan aldığı feyz ile kafasındaki çözümsüz ve ruhunu boğan sorulara cevap arıyor.

 

Suretler Romanı alt metininde, aslında hepimizin hayatımızın bir döneminde kafamıza takılan ama cevap veremeyince beynimizin derinliklerine gömdüğümüz, Sonsuzluk Ne Demek? İnsan Ne İçin yaşar, Kötülük Nedir? ve Neden vardır? gibi soruları takıntı haline getirmiş baş kahramanın çocukluk ve gençliğinde zihninin şekillendiren olaylara vurgu yaparak “Olduğumuz Kişi nasıl ve Neden Oluruz?” çözümlemesini yapıp sadece felsefesi ve fantastik bir kurgu olmanın ötesinde bir psikoloji kitabı olma iddiasına aynı zamanda.
Can’ın yolculuğunda ona eşlik eden karakterler hayatın sıradan rutininde sıradan kimliklerle yaşayan ama Can üzerine olan etkileriyle olağan üstü özellikler taşıyan rollere bürünmüş olarak kurgulanmış.
Ayrıca Roman güncel Kuantum Fiziğine yaptığı atıf ve metaforlarıyla bilim severlerin ilgiiini çekecek gibi görünüyor.

 

Op. Dr. Mustafa Cenk Güven Kimdir?

 

1976 Malatya doğumlu. Halen İzmir de özel bir hastanede Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı çalışmakta. 2017 yılında İstanbul Üniversitesi Açıktan ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Felsefe bölümünü bitirdi. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Açıktan ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Tarih bölümünde öğrenciliğe başladı.
Kendim için hayatın anlamını önemsiz gibi görünen ayrıntılarda arayan gönül ve akıl gözünü sürekli açık tutmaya çalışan biri diyebilirim. Kısa zaman önce ilk kitabı “İndigo 1. Kitap Kansız” ın çerçeve fikrinin aklıma gelmesi ile yazmaya başladı. Üç satırla başlayan yazarlık hayatı 2 yıl içinde. İndigo serisinin Kansız Gölge ve Kurban kitapları, Suretler ve Satır Arası isimli kitaplarının yazılması devam etti. Kendi tabirince Felsefik Fantastik ve Fraktal kurgu romanlar yazıyor. İlkem samimiyet ve sorumluluk. Hayatın içinde olan her şey iyi ya da kötü romanlarında var ama kesinlikle okuyucuyu karamsarlık ve umutsuzluğa itecek şekilde işlemiyor.

 

Sipariş için : https://m.kitapyurdu.com/index.php?route=products/productdetail&product_id=505189