Online okey nedir nasıl oynanır?

Online okey nedir nasıl oynanır?
13 Ocak 2023 06:06

Bireyler günlük iş yoğunluğu ve sorunlarından arınmak, mutlu bir yaşam sürmek için kendilerine vakit ayırmak isteyebilir.  Bunun için kişiler yapmaktan zevk aldığı hobileri ile ilgilenmek, aile ya da arkadaşlarla vakit geçirme, oyun oynama, kitap okuma ya da dizi film izleyerek keyifli dakikalar geçirebilir. Teknolojinin gelişimi ile birlikte farklı türde oyunlara ulaşabilmek, oyun arkadaşları edinebilmek mümkündür. Yeni, farklı ve güncel olan oyunlar sayesinde kişilerin ufku açılır, yeniliklerden haberdar olur. Bu sayede oyun üretme ve geliştirme sürecinde olan kişilere de fikir verilir.

 

Online oyunlarda hem sosyalleşmek hem de keyifli vakit geçirmek mümkündür. Farklı ve sık kullanılan yeni oyunlardan hoşlanmayan bireyler geleneksel oyunlar tercih edebilir. Geleneksel oyunlar arasında en sık oynanan ise online okey oyna seçeneği olarak bilinir. Online okey sayesinde bireyler ister kendi arkadaşları ile 101 online okey oynayabilir ya da farklı kişiler ile otomatik grup oluşturularak online okey oynanabilir.  Okey internet üzerinden oynanabildiği gibi internetsiz olarak da online okey oynamak mümkündür.

Üye Olmadan Online Okey Oynama

Geleneksel ve eğlenceli oyun kategorisinde olan 101 okey online olarak oynanan keyifli bir oyundur. 101 online okey genel olarak 106 tane taştan oluşur. Online okey oynamak için 4 kişiye ihtiyaç duyulur. Online okey oyna ya da internetsiz okey oyna alternatifini değerlendirmek için uygulama alt yapısının sağlam olması, otomatik olarak taşları dağıtan ve kişileri oluşturan sistemin olması önem taşır. Online okey oynarken keyif almak isteyen sürekli farklı taşların ve okey gelmesi için çok fazla beğeni alan ve yorum yapılan seçenekler değerlendirilebilir. Bu sayede online okey ister arkadaşlarla isterse farklı kişilerle gece ve gündüz kesintisiz şekilde oynanabilir.

Online okey de normal 101 okeyde oynanan kurallar geçerlidir. Aynı zamanda ortada açılan taş okeyin hangisi olduğunu belirtir. Taşların bitmesi durumunda online okey uygulamasının özelliklerine göre elmas ya da taş alma bedeli ödenir ya da reklam izlenerek online okey oynamaya devam edilir. Bireyler robotlar yerine canlı, sohbet edebilecekleri kişiler ile okey oynamak isteyebilir. Bu durumda canlı okey oyna ya da online canlı okey oyna alternatifleri sunan uygulamalardan yararlanarak günün stresinden uzaklaşmak mümkündür. İsteyen ve internet paketi olmayan kişiler üye olmadan internetsiz online okey oynama uygulamalarından faydalanabilir. Böylece ücret ödenmeden, kesinti olmadan kaliteli şekilde online okey oynamak mümkündür. Ancak bazı geçişlerde sorun olmaması, oyunların akıcı ve keyifli bir şekilde ilerlemesi için online okey oyna alternatifinden yararlanılabilir.

Okey Kaç El Oynanır?

Okey kazanmak ve arkadaş ya da ailesi ile keyifli vakit geçirmek isteyen kişiler devamlı olarak oyun oynamak, pratik yapmak isteyebilir. Bu durumda online okey oyna ya da üye olmadan arkadaşlarınla okey oyna seçeneklerinden yararlanabilir. Başlangıçta dağıtılan taşlar sırası ya da renklerine göre dizilir. Toplamda 14 taş uyumlu ise ya da 7 perle çift sayı dizilmiş ise online okey oyunu kazanılmış olur.  Elde kalan 15. Taş ise ortaya ya da bitti butonuna bırakılarak oyun tamamlanır. Oyunculardan biri taşlarını bu düzene getirene kadar oyun devam eder. Online okey oyunu oynamak isteyen bireyler 7/24 saat istediği sürelerde farklı gruplar ya da kişiler kendi arkadaşları ile oyuna girerek kazanabilir.

Normal okey oyununda olduğu gibi online okey oyununda 15. Taş olarak sıradan taş gelirse o kazanan kişiye 2 puan verilir. Ancak atılan taş okey ise kazanan kişi 4 puan alır. 15. Taş olarak okey atılırsa fazla puan alınılması sayesinde kişiler daha fazla puan kazanarak oyunda ön plana geçebilir. Online okey oyna alternatifinde puanların fazla olması birçok zorluk seviyesinde okey oyunun açılmasını sağlar. Böylece oyunlar daha keyifli hale gelir.

Arkadaşlarınla Online Okey Oyna

Bireyler kendi arkadaş çevresi ile eğlenceli vakit geçirmek isteyebilir. Özellikle kış aylarında bir araya gelmek zor olabilir ya da mesafelerden dolayı oyun oynamak zorlaşabilir. Online okey oyna seçeneği ile kişiler sevdikleri, eğlendikleri arkadaşları ile online okey oynamaya devam edebilmektedir. Arkadaşlar ile online olarak iletişim kurulabilir hem online okey oynanabilir hem de sohbet edilerek keyifli vakitler geçirilebilir.