Omega 3 Takviyesi Neden Önemlidir?

Omega 3 Takviyesi Neden Önemlidir?
27 Eylül 2022 18:12

İnsan vücudu ihtiyaç duyduğu yağ türlerinin çoğunu diğer yağlardan veya ham maddelerden alabilir. Omega 3 yağ asitleri için durum böyle değildir. Bunlar esansiyel yağlardır ve vücut onları sıfırdan üretemez. Ancak bu yağı yiyeceklerden ya da takviye gıdalardan alabilirsiniz. Omega 3 içeren gıdalar arasında bulunan; balık, bitkisel yağlar, fındık, ceviz, keten tohumu, keten tohumu yağı ve yapraklı sebzeler sayılabilir.

 

Vücuttaki hücre zarlarının ayrılmaz bir parçası olan omega 3, bu zarlardaki hücre reseptörlerinin işlevini etkilediği için vücut performansı açısından çok önemli yağlar arasında sayılabilir. Kanın pıhtılaşmasını, arter duvarlarının gevşemesini ve iltihaplanmayı düzenleyen hormonların onarımına yardımcı olarak düzenlenmesine katkı sağlar. Muhtemelen bu etkilerden dolayı omega 3 yağlarının bazı hastalıkları önlemeye katkı sağlayacağı gibi lupus, egzama ve romatoid artritin kontrolüne yardımcı olabileceği ve diğer durumlarda koruyucu roller oynayabileceği söylenebilir.

 

Omega-3 Yağ Asitlerinin Vücut için Faydası Nedir?

 

Omega 3 yağ asitlerinin vücut için birden fazla faydası olabilir. Diyetinize omega 3 yağ asitlerini dahil etmenin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

 

  • Kalp hastalığı riskini azaltır.
  • Vücuttaki iltihabın azalmasına yardımcı olur.
  • Göz sağlığına iyi gelir.
  • Beyin sağlığının desteklenmesinde rol oynar.
  • Çocuklarda dikkat eksikliğinin azalmasına yardımcı olur.
  • Depresyon belirtilerinin hafiflemesine katkı sağlar.
  • Astım riskinin azalmasına yardımcı olur.
  • Omega 3 yağ asitleri kan trombositlerinin bir araya toplanmasını önlemeye yardımcı olduğu için kan pıhtılaşması riskinin azalmasına katkı sağlar.

 

Omega 3 yağ asitleri insan vücudu için çok önemli olabilir. Yapılan bazı çalışmaların omega 3 yağ asidinin bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olduğunu gözlemlediğini göstermiştir. Siz de vücut için önemli olan omega 3 takviyesi kullanmaya karar verdiyseniz https://www.orzax.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.