‘Ölmek istemiyoruz! Bu ayıbı artık bitirin!’

‘Ölmek istemiyoruz! Bu ayıbı artık bitirin!’
21 Ocak 2022 12:23

Daha önce yolu kapatıp basın açıklaması yapan Seyitgazililer, yolun ‘bölünmüş yol’ olarak tamamlanması için imza kampanyası başlattı. Aynı yolda 11 yılda meydana gelen 815 kazada 1362 kişi yaralanırken 30’dan fazla insan da yaşamını yitirdi. Millet İttifakı bileşenlerinden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti ve Saadet Partisi ilçe başkanları öncülüğünde başlatılan imza kampanyasına, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü ile Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe de destek verdi. Seyitgazi halkı, “Bir imza da sen ver, ‘ölüm yolu’ son bulsun” çağrısında bulunurken, “Seyitgazi-Kırka-Afyon yolunda artık insanlar ölsün istemiyoruz! Yıllar oldu bu yol hala tamamlanmadı. Bizim suçumuz ne? Bu yolu tamamlayın” dedi. Binlerce imzanın toplanarak TBMM ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na iletilmesi planlanıyor.

 

 

 

AFYON TARAFI YAPILDI, ESKİŞEHİR’E GELİNCE YARIM BIRAKTILAR

 

 

Eskişehir’de ‘ölüm yolu’ olarak anılan Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolu’nun ‘bölünmüş yol’ olarak tamamlanması için Seyitgazililer şimdi de imza kampanyası başlattı. Afyon’dan Eskişehir’e olan yolun Afyon kısmı iki gidiş – iki geliş duble yol olarak yapılırken, Eskişehir il sınırının Kırka -Seyitgazi-Eskişehir tarafı dar, virajlı bir şekilde bırakılması sonrasında yolda her yıl yüzlerce kaza yaşanmakta ve onlarca insan yaşamını yitirmekte. Seyitgazi’de siyasi partilerin ilçe başkanları öncülüğünde bir araya gelen halk, başlattıkları imza kampanyası ile “Bir imza da sen ver, ‘ölüm yolu’ son bulsun!” çağrısında bulundu. CHP İlçe Başkanı İsmet Ayrancı, İYİ Parti İlçe Başkanı Recep Kılıçarslan ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Sayan öncülüğünde başlatılan kampanyaya, muhtarlar, dernekler, esnaf ve milletvekilleri de destek verdi.

 

 

1362 KİŞİ YARALANDI, 30 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ!

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Valiliği’ne teslim edilmek üzere başlatılan imza kampanyası dilekçesinde son 11 yılda meydana gelen 815 kazada 1362 yurttaşın yaralandığı belirtilirken; 30’dan fazla kişinin de yaşamını yitirdiğine dikkat çekildi.

 

 

Dilekçede şu ifadeler yer aldı;

 

 

“Eskişehir’de ‘ölüm yolu’ olarak adlandırılan Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolu yıllardır tamamlanmadığı için yolda her yıl yüzlerce ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası yaşanmaktadır. Eskişehir’imizin Güney’de yer alan illerimiz ile ulaşımı en kısa bağlantı yolu olan Seyitgazi-Kırka-Afyonkarahisar üzerinden sağlanmaktadır. Seyitgazi-Afyonkarahisar il sınırı arası tek şerit ve virajlardan oluşan 55 km’lik bu yol üzerinde sık sık kazalar meydana gelmektedir. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, aynı yol üzerinde sadece bir hafta içinde meydana gelen kaza sayısı 20’den fazladır. İnsanlarımızın daha güvenli bir yolculuk yapabilmesi ve artık ölümlü kazaların yaşanmaması için bu yolun ‘bölünmüş yol’ olarak bir an önce tamamlanması ve hizmete sunulmasını saygılarımızla arz ederiz.”

 

 

ÇAKIRÖZER: “SEYİTGAZİ BU ÜLKENİN ÜVEY EVLADI DEĞİLDİR!”

 

 

İmza kampanyasına destek veren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise, “Sadece Seyitgazi’nin, Eskişehir’in değil aynı zamanda Türkiye’nin ayıbı haline gelen Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolunun artık yapılmasını istiyoruz” dedi. Çakırözer yol üzerinde sadece 1 günde 8 kaza, bir haftada 20’den fazla kazanın meydana geldiğini söyleyerek, “Yine ölü ve yaralılar var. Artık bu yolun yapılması lazım. Onun için bu şehirde siyaset yapan partilerin temsilcileri bir arada bir imza kampanyası başlatılmasını istiyoruz. Binlerce imzalı bir dilekçeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sunacağız. İlk imzaları ilçe başkanlarımızla başlattık ama inanıyorum önümüzdeki günlerde bu imza binleri, onbinleri bulacak. Artık bu yol ayıbından Seyitgazi, Eskişehir, Türkiye kurtulacaktır. Afyon’dan çıkıyorsunuz yola Afyon il sınırına kadar kaymak gibi, Eskişehir il sınırından sonra başlıyor ölüm yolu! Bu kabul edilemez. Artık buna ‘dur’ demeliyiz. Seyitgazimiz bu ülkenin üvey evladı değildir! Bu ülkenin her tarafına, Edirne’den Van’a kadar yol yapılıyorsa Seyitgazi’mize de bu yol yapılmalıdır. Bunu biz Seyitgazi halkı ile başaracağız. İnanıyoruz Ankara’dakiler de bu çığlığa sağır kalmayacaklardır” dedi.

 

 

MİLLET İTTİFAKI’NIN İLÇE BAŞKANLARINDAN ÇAĞRI

 

 

CHP Seyitgazi İlçe Başkanlığı’nda başlatılan imza kampanyası için tüm Eskişehir’e çağrıda bulunan siyasi partilerin ilçe başkanları, kampanyaya destek istedi. CHP İlçe Başkanı İsmet Ayrancı, “Yıllardır bu yol yarım kaldı. Afyon’a kadar geldi, Seyitgazi’ye girdi kesildi. Bu yolda kazalar olmaya devam ediyor. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” derken, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Sayan, “Yollar dar olduğu için sıfır hata kabul etmiyor. Artık evden çıkarken ‘hakkınızı helal edin’ diyerek yola çıkıyoruz” dedi. İYİ Parti İlçe Başkanı Recep Kılıçarslan ise, , “Seyitgazi’mizde, Eskişehir’mizde haksız bir hizmet engelinden dolayı Afyon il sınırının bitimine kadar oto yollar duble yol! Ama Eskişehir il sınırına başladığı andan itibarın neredeyse artık köy yolu gibi. Biz bunları hak etmiyoruz” açıklamasını yaptı.