Ölmeden dakikalar önce

Ölmeden dakikalar önce
13 Ağustos 2013 16:02

Muğla’da, sevgilisine kaçarak nikah kıyan ve bir ay içinde düğünü yapılacak olan 22 yaşındaki Reşide Karataş, hatıra fotoğrafı çektirmek isterken 50 metrelik kayalıklardan düştü. Genç kadından geriye, ölmeden önce eşine çektirdiği son fotoğraflar kaldı.

Reşide Karataş, dün saat 17.00 sıralarında, kaçarak evlendiği 23 yaşındaki Coşkun Karataş ile piknik için Masa Dağı’na çıktı. Saat 21.30 sıralarında, genç çift, hatıra fotoğrafı çektirmek için 50 metre yüksekliğe tırmandı. Reşide Karataş, eşinden mutlu anını ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekmesini istedi. Kayaların üstüne çıkan genç kadın, fotoğraf çekileceği sırada dengesini kaybederek 50 metrelik uçuruma yuvarlanıp, ağır yaralandı.

DÜŞTÜĞÜ YERDEN HALATLA ÇIKARILDI

Coşkun Karataş, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Dağın eteğine kadar gelen sağlık ekipleri olay yerine ulaşamayınca, Muğla Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü AKS 110 ekibinden destek istedi. AKS ekipleri, halatlarla talihsiz kadını düştüğü uçurumdan kurtardı. Ağır yaralı olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Reşide Karataş, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Genç kadının cesedi otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu Morguna’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Genç kadın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından merkeze bağlı Dokuzçam Köyü’ne götürülüp, gözyaşları arasında toprağa verildi.

EŞİM 10 GÜNDÜR BURAYA GELMEK İSTİYORDU

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından Masa Dağı’nda inceleme yapıldı. İnceleme sırasında olay yerinde bulunan Coşkun Karataş, “Eşim 10 gündür buraya gelme konusunda sürekli ısrarda bulunuyordu. Israrlarına dayanamadım. Yamaçlarda gezdikten sonra dağın tepesine çıktık. Dağın kenarından fotoğraf çektirmek isterken, dengesini kaybedip, düştü. Bu ay içinde düğünümüz olacaktı. Onun acısına nasıl dayanacağımı bilemiyorum. Ayaklarım kırılsaydı da gelmeseydik” dedi.