Olmayan dairede olmayan seçmen skandalı!

Olmayan dairede olmayan seçmen skandalı!
4 Nisan 2023 08:20

Seçmen listelerinin askıya çıkması ile ortaya çıkan sahte seçmen kayıtlarına yenileri eklendi. İstanbul’un Bakırköy ilçesine bağlı Kartaltepe Mahallesi’ndeki Yunus Nadi Sokak’ta bulunan bir apartmanın olmayan dairesinde sahte seçmen kayıtlarına rastlandı. Apartmanda yaşayan S.Ç. isimli yurttaş, apartmandaki seçmen listesini kontrol etti. Listede tanımadığı isimlere rastlayan yurttaş, apartmanda bulunmayan dairede farklı soyada sahip yurttaşların yaşadığını fark etti. İlçe nüfus müdürlüğüne başvuran yurttaş, “Partililer bu konuya gereken önemi vermiyor. Sahte seçmenler için adım atılsın” dedi.

 

 

BİLİNMEYEN 8 KİŞİ

 

 

BirGün’e konuşan S.Ç, ilk olarak apartmanlarında yaşayan 13 kişiyi tespit ettiklerini söyleyerek şunları anlattı: “E -Devlet üstünden listeye baktığımızda hem kendi isimlerimizi hem binada olan isimleri kontrol ettik ve bilmediğimiz isimler çıktı. Toplamda 13 kişiydi. Sonra CHP’ye gittim ve tanımadığımızı söyledim. Onlar daire numaralarını görebiliyor. Sistemden daire numaralarını aldık. İnsanlara sorduk ve okul nedeniyle transfer edilen insanlar olduğunu öğrendik ve 5 tanesini bu şekilde saptadık. Çocukların okula kayıt olması için ikametlerinin taşındığını öğrendik. Geriye 8 kişi kaldı. Sonra dikkat ettiğimizde olmayan dairelerde yaşadıklarını gördük” dedi.

Binamızda her kat 3 daireden oluşuyor. Fakat 2 dairenin girişi farklı, bir dairenin girişi farklı. Yani ayrı kapı numarası var. Ön kapıdan girişte 10’da biten bir daire numarası var. Arka kapıdan girildiğinde daire numarası 11’den başlıyor. Daire numarası 11’den başlayan girişte 5 numara yok. Ama bizim elimizdeki listede olmayan dairede 4 kişinin oturduğu görülüyor” dedi.

 

 

Öte yandan BirGün Yazarı Timur Soykan, önceki gün İstanbul’un Ataköy ilçesindeki bir seçmen listesini paylaşmıştı. Soykan şu ifadeleri kullanmıştı: “İstanbul Ataköy’de bir seçmen listesi ve doğuştan Türk vatandaşı yok. Soyadının ilk harfine göre sıralandığı listekilerin tamamı Türk vatandaşlığı alan Suriyeliler. Bir de lraklı var. Hepsinin adresi aynı caddede. Çünkü daire alan vatandaş oluyor.” Seçmen listesindeki kişilerin Ataköy sahilde yer alan Sea Pearl Rezidans’tan olduğunu ifade eden Soykan, ‘‘250 bin ya da 400 bin dolara daire alarak vatandaş olmuş. Seçmen adresleri burası. Burayı inşa eden ise Sedat Peker ifşalarında da gündeme gelen, AKP’ye yakın Kuzu Grup’’ demişti.