Okullarda yüz yüze eğitim bugün başladı, veliler endişeli

Okullarda yüz yüze eğitim bugün başladı, veliler endişeli
6 Eylül 2021 09:39

Okullarda yüz yüze eğitim bugün başlıyor. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen yeni öğretim yılına alınmayan önlemler, birikmiş ve çözüm bekleyen sorunlarla giriyor. Öğretmenlerin iki doz aşılanma oranı yüzde 72.57. Öğrencilerin çoğu aşısız. Temizlik personeli sorunu yıllardır devam eden okullarda, hijyenin nasıl sağlanacağı da yanıtı beklenen sorulardan biri.

 

 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, uzaktan eğitim sürecinde büyük bir erişim sorunu yaşandığını hatırlatarak salgının durumu ne olursa olsun okulların açık tutulması gerektiğini vurguladı. En az 100 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini ve sınıfların mutlaka seyreltilmesini öneren sendika başkanı şöyle devam etti:

 

 

“Okullara hijyen seti gönderdik deniyor ama temizliği yapacak personel yok. 1300 kişilik okulda bir yardımcı personel var. Sınıflar seyreltilmedi, teneffüs saatleri ayarlanmadı. Bahçeye bir anda bin çocuk çıkacak. Kantinden servis taşımacılığına kadar önlemler alınması gerekirdi. Okullar aç- kapa asla olmamalı. Yaşamın her alanı durabilir, eğitim duramaz. Okullarda yeterli sayıda temizlik personeli, sağlık çalışanı ve işyeri hekimliği olması lazım. Aşı konusunda da ikna edici calışmaların yürütülmesi gerekirdi.”

 

Öğrenci Veli Derneği’nden yapılan açıklamada da, “Sınıflar seyreltilmeden fiziksel mesafenin sağlanamayacağı; fiziksel mesafe sağlanmadan ise bulaş riskinin önlenemeyeceği çok açık. Bunu yapmanın tek koşulu sınıfları seyreltmektir. Sınıfları seyreltmek de ancak ek derslik ve ek öğretmen ataması ile mümkündür” denildi.

 

İstanbul’da okulların açılmasıyla sabah trafik sıkışıklığı yüzde 62 seviyesini gördü
Öte yandan, İstanbul’da yüz yüze eğitimin başlaması ve yer yer yağmurun da etkisiyle trafikte yoğunluk oluştu. Haftanın ilk iş günü saat 08.00 sıralarında, kentte trafik İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin trafik yoğunluk haritasında yüzde 62 olarak belirtildi.