Okulda inanılmaz ölüm!

Okulda inanılmaz ölüm!
22 Eylül 2013 08:30

Minik Reşat okulda üzerine devrilen dolabın altında kalarak öldü

 

Mardin’in Kızıltepe İlçesi Cumhuriyet İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Reşat Kino, okulun boş sınıfında bir dolabın üzerine devrilmesi sonucu öldü. Okuldan ‘hiçbir öğrenci kalmadı’ diyerek gönderildiğini öne süren baba İsa Kino, “Saatler sonra yeniden okula gidip açtırdım. Yapılan aramada oğlumu bir boş sınıfta üzerine devrilen dolabın altında kalmış olarak buldum. Sorumlular hakkında dava açacağım” dedi.

Dün okulun dağılmasından sonra eve gelmeyen Reşat Kino’nun babası İsa Kino, okula gidip yetkililere çocuğunun eve gelmediğini söyledi. Yöneticiler, okulun dağıldığını ve tüm öğrencilerin eve gittiğini belirtti. Bunun üzerine İsa Kino oğlunu her yerde aradı ancak bulamadı.

BOŞ SINIFTA ÖLÜ BULUNDU

İsa Kino, yeniden okula gidip, oğlunu her yerde aradığını ancak bulamadığını anlattı. İsa Kino’nun talebi üzerin okulda sınıflar aranmaya başlandı. İkinci kattaki boş bir sınıfta devrilen dolabın altında Reşat Kino’nun cesedi bulundu. Minik Reşat’ın cesedi çağırılan ambulansla önce Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne götürülüp, buradan otopsi yapılması için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsinin ardından Reşat Kino, Kızıltepe Mezopotamya Mezarlığı’nda toprağa verildi.

DAVA AÇACAĞIM

İlçede otomobil galerisi bulunan 3 çocuk babası İsa Kino, oğlunun ölümünde okul yöneticilerinin ihmali bulunduğunu belirterek, “Okul yöneticileri bayrak töreninin ardından tüm çocukların evlerine gittiğini söyledi. Oğlumu her yerde aradım ama bulamadım. Büyük panik içinde kaçırıldığından şüphelendim. Okula yeniden gittiğimde bana yine kimsenin olmadığını söylediler. Israrım üzerine okulu açtılar. Aradan saatler geçmesinin ardından okulda boş bir sınıfta oğlumun üzerine devrilen bir dolabın altında cesedini bulduk. Oğlumun ölümünden Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur, okul yöneticileri sorumludur. Hepsinin hakkında şikayetçiyim ve sorumluları mahkemeye vereceğim, Okulda kamera görüntüleri var. Tüm öğrenciler dışarı çıkarken oğlum üst kata çıkıyor, bunu kimse görmedi m? Okul dağıldıktan sonra sınıflarda neden arama yapılmadı. Tüm sorumluların cezasını çekmesini istiyorum” dedi.

 

210920131708352168956_3[1]

Bu arada Reşat Kino’nun ölümü üzerine Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.