'Okul Sütü' toplantısında liseli protesto

'Okul Sütü' toplantısında liseli protesto
8 Şubat 2013 11:25

Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen “Okul Sütü Programı”na ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

 

 

İstanbul’daki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, okul sütünün çocuklar için önemine değinerek, Avrupa’da yıllardır öğrencilere bedava okul sütü dağıtıldığını aktardı.

 

 

 

 

Bu arada salonda bulunan ve lise öğrencisi olduklarını belirten bir grup genç, “Çallı’ya elinizde kalan sütler ne oldu? Hükümetimiz hükümetimiz diyorsunuz bu hükümetiniz kim? Bunlar okullarımızı sizlere peşkeş çekenler mi?” gibi sorular yöneltmeye başladı. Çallı’nın soruları yanıtlamaması üzerine gençlerden biri, “Sizinle ilgili sorulan sorulara bile cevap veremiyorsunuz. Az önce ‘Laboratuar kapatıldı’ dendi, ‘Bu konuda bir fikrim yok’ dediniz. Eğer orada Ulusal Süt Konseyi Başkanı oturuyorsanız, süt konusundaki her şeye cevap vermeniz gerekmez mi?” diye eleştiri de bulundu.

 

 

 

 

Çallı da, “Dedim ya, laboratuar yanlış bakmıştır, Tarım Bakanlığı da o laboratuarı lağvetmiştir” deyince, liseli genç de, “Çocukları zehirlemek bu kadar kolay mı? 10 binde bir gibi bir rakam değil, hastanelere kaldırılan binlerce çocuk var” diye konuştu. Daha sonra salonda bulunan ve Liseli Genç Umut adlı öğrenci grubu, ellerindeki “AKP eğitime zararlıdır”, “Okul sütü akı küpü değil, zehir küpü” yazılı dövizleri açtı. Grup, “Okul sütü zehir küpü”, “AKP elini eğitimden çek” sloganları atarak, alkışlarla salondan çıktı. Öğrencilerin salondan çıkmasının ardından toplantıda son buldu.