Oğulotu ve gizli mucizeleri

Oğulotu ve gizli mucizeleri
26 Haziran 2018 09:27

OĞULOTU (KOVAN OTU, TURUNCAN, MELİSA MELİSA, ACEM OTU LİMON OTU)
ARAPÇASI: Bedrencbuyah, Haşişetü’n – Nehtüncan, Reyhanü’l –Leymuniy.FARSÇASI: Türüncan.LATİNCESİ: Mellisa officinalisORJİNİ: Akdeniz havalisi

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

BİRLEŞİM: Tanen ve uçucu yağ taşımaktadır. Uçucu yağ birleşenlerinin en önemlisi; citral, citronellal (%38–42), sitronellol (%29–31) ve linalol’dur. Oğulotu yağı kıymetli bir yağdır. Ayrıca; reçine ve suksinik asit ihtiva eder. Kaliteli oğulotundaki uçucu yağ oranı %0.o2-o.23 arasında değişir, ama %0.04 ‘ten az olmaması gerekir.
NOT: Yetişme bölgelerine göre rakamlar değişebilir.
TABİATI: Oğulotu ikinci derece sıcak ve birinci derecenin başlangıcında kurudur.

 

Oğulotu (Melisa officinals) nedir? Ballıbabagillerden 20–100 cm. yükseklikte, açık sarı veya beyazımtırak çiçekleri olan ince, yumuşak tüylü, limon gibi kokan bir bitkidir. Oğulotu Akdeniz kökenlidir. Sağlıklısı taze olanıdır. Rengi beyaza yakın yeşildir. Çok yıllık otsu bir bitkidir. Mutfakta ve halk sağlığında binlerce yıldır Akdeniz ülkelerinde kullanılarak dünyaya yayılmıştır. Çok ilginçtir, oğulotu arıların sevdiği bitki iken, bahçelerde meyve ve sebze yapraklarına zarar veren böcekler ve insanlar için en tehlikeli hayvan olan sivrisinek oğulotunu hiç sevmez.

Halk arasında kara safra olarak bilinen melankoli hastalığına, sinir krizlerinde veya deprestif (ruhsal çöküntü) hallerde, huzursuzluk, sıkıntı, gerginlik gibi nedenlerin yarattığı baş ağrılarında ve istem dışı kasılmalarda (kramp) oldukça etkilidir. Sinir krizi demek; şeker hastalığına davetiye çıkarmaktır. Şeker hastalığının baş sebebi sinir krizidir. (depresyon) Oğulotu’nu kullananlarda irsi olmadıkça şeker hastalığına nadir rastlanır.

Kalbe ferahlık vermek, bitkinin hassalarındandır. Tecrübe edilmiş ve modern tıp tarafından da onaylanmıştır.

Özellikle geceleri titremeler, huzursuzluk ve korkmak gibi hallerde, kanın hareketini tasfiye eder. Üşütmelerde mide ve diğer iç organların çoğuna faydalıdır. Göğsü temizler, nefes alma güçlüğünü ve öksürüğü giderir. Ayrıca; sara hastalığına ve beyin damarlarındaki tıkanıklığı birleşimindeki kimyasal özelliklerine göre bu hastalıkları iyileştirme özelliğini taşır.

Yaprağından bal yapılan macun yenirse; horlamadıkça nefes darlığına iyi gelir.
Oğulotu; görme, işitme, tatma, dokunma ve algılama yeteneğini arttırır. Balgamı ve sevdalı hastalıklarına karşı çok etkilidir. Kalbe ve ciğerlere kuvvet ve ferahlık verir. Özellikle kalp üzerindeki etkisi neredeyse benzersizdir. Sıkıntıyı ve çarpıntıyı giderir. Uyuz hastalığına iyi gelir. Dimağı açar.

Bütün bu rahatsızlıklarda kullanılış biçimi; yaprakları salatalara katılır, ayrıca taze olarak tüketilmeli, tazesi bulunmazsa katkısız pastörize meyve suyuna katılarak robotta çırpılıp içilir.

Dikkat! Kalbe ferahlık vermek ya da sevdayı gidermek için günlük kullanılacak miktar; tazesi 80-100 gr. kurusu 40-50 gr.dır. Tazesi tercih edilirse, daha çok etkili olur.

Harici faydaları:
Yaprağını ezip, göz kapaklarına koymak; göz ağrısını giderir.
Yapraklarını tuz ile Krem haline getirip, yakı yapmak yaraları temizler, tümörü (ur) yok eder. Tüm aza ağrılarına iyi gelir.

Yapraklarının usaresi göz etrafına sürülürse; göze kuvvet verir.
Yapraklarını dövüp, bal gibi yutulursa; yatar konumda iken nefes alma zorluğu çeken kimselere çok etkilidir. Mafsallara (eklem yerleri ve adaleler) yakı gibi uygulanırsa; ağrıları giderir.

Oğulotunu çiğnemek; ağız kokusunu giderir, ağza ferahlık verir.
Yemek ve koklamak; dimağı açar, hazmı kolaylaştırır.

Yaşlanmayı ve saç ağarmasını geciktirir. Mide ülserine iyi gelir.
Sinir krizlerinde şikâyetleri ortadan kaldırır. Hafızayı kuvvetlendirir.

Astım için, tentürü çok faydalıdır. Hıçkırığı geçirir, bağırsak gazını giderir. Uzun süre kaynatılarak elde edilen suyu varjinal lavman olarak kullanılır.

Numan Aladağ yöntemi ile OĞULOTLU peynir: Dünya da ve Türkiye’de, bu güne kadar oğulotlu peynir yapılmamıştır. Oğulotlu peynirin tadına doyum olmaz. Süt mamüllerinin tüketiminde bağırsak gazı oluşur. Oğulotlu peynir gaz oluşumunu önler. Peynirin böbrek taşlarının oluşma endişesinden kurtarır.

Eğer ki, aile efradınızı ve dostlarınızı seviyorsanız yaz mevsiminde, Oğulotu’nu bal ile tatlandırıp, limonata yapıp kahvaltı da çay yerine ve gün boyu kapitalizmin zehirleri (Coca-Cola) yerine bu doğal limonata’yı içerseniz tadından vazgeçemiyeceğiniz doğal ve sağlıklık bir içecek olur. Çocuklarınızın kapitalizmin zehirlerini içmemesi için, çok dikkat etmelisiniz! Allah korususun, çocuklar meyve ağacına benzer; yarın büyüdükleri zaman, beslenme ve içecekler mutlaka meyvesini (Hastalık veya şifa) verecektir.

Haziran-Temmuz ayları, Oğulotu sezonu olduğu için, kapitalizmin zehirleri ile ilgili kısa bir hatırlatma yaptım. Kapitalizmin zehirleri (Coca-Cola), Hindistan da zira-i mücadele ilacı olarak kullanılmaktadır. Coca-Cola ile ilgili bilgiler kaynaklar da, açıkça belirtilmiştir.

REÇETE: OĞULOTU’nun daha etkili olmasını istiyorsanız? 100–120 gram oğulotunu yıkayıp doğrayın, bir litrelik cam kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıp dekoksiyon (Soğuk demleme) usulü ile 12 saat demlendirip, daha sonra süzüp tekrar kavanoza koyup (4) dörder saat ara ile günde 4 su bardağı içilebilir. Dekoksiyon soğuk demleme demektir. Sıcak demleme’ ye ise infuzyon denir. Dekoksiyon usulü kullanmak; infuzyon’a göre (3) üç kat daha etkilidir. Bitki sıcak suyu görünce yüzde 40–50 etkisini kaybeder.

ÖNEMLİ NOT: OĞULOTU’nu, salata da ve kahvaltıda çiğ olarak yemek daha çok faydalıdır. Sıcak çay yerine, daima çiğ yemeyi tercih ediniz.

OĞULOTU’nun şifası, insanların tabiatına göre değişebilir. Taze oğulotu yaprak ve sapları ile beraber sıkılıp 50-70 gram suyu içildiğinde, 1-2 saat içerisinde, kalp rahatsızlıklarını ve stresi nasıl rahatlattığına hayret edeceksiniz. Bu işleme 15 gün devam edilip, 8 gün ara verildikten sonra yine, 15 günlük kürler halinde devam edilmelidir. Altı aylık kür de, sekiz adet 15 günlük kür devam edilecektir.
SARA (Epilepsi) hastaları günde üç su bardağı olmak üzere 15 ay devam edildiğinde, hastanın tabiatına göre iyileşme de %70-80 arası olur. Düzenli kullanıldığı zaman hasta %100 şifaya kavuşur. Saralı yaz aylarında bal ile tatlandırılarak, OĞULOTU limonatasını bol bol içmelidir. Bu hastalık lif oranı zengin sıvı yiyecek ve içeceklerle iyileşir. Bu hastalığın tedavisi, insan tabiatına göre ortalama iki-üç yıl sürer.

13 cü yüz yılda Glamorgan prensi Lewlyn, her gün oğulotunu salata olarak tüketerek 108 yıl, John Hussey adındaki bir İngiliz de 50 yaşından sonra her sabah oğulotu çayını bal ile tatlandırıp içerek 116 yıl yaşamıştır.

KANI TEMİZLEME: Taze Oğulotu çayını yatmadan 20-30 dakika önce bir su bardağı içilerek, 15 gün devam edilip 7 gün ara verilerek 4 seans devam edildiğine kanın temizlenmesine yardımcı olur.

NOT: Hastalığın durumuna göre bir yılda da tedavi sonuçlanır. Şifaya kavuşmak isteyen bir hasta: Önce sabır etmesi gerekir. Kimyasal ilaçlarla güncel iyileşmeler olur ama, ömür boyu güncel ilaç kullanmaktan kurtulmak mümkün değil; kullanılan kimyasal ilaçların yan etkisi başka hastalıklara yol açacağını da unutmayalım.

YAN ETKİLERİ: Varis’i olanlar günde bir su bardağından fazla içmemelidir. Oğulotu damar açıcı özeliğine sahip olduğu için varisi azdırır. (ilerletir)

Tarım bakanlığı’nın en üst düzey yöneticilerinin 23-63 (Elazığ-Şanlıurfa) Eksenli olması sevndiricidir. Amma, acaba Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Tıp Doktoru olması ve müsteşarı Hadi Tunç’un da ziraat mühendisi olması çok ama çok büyük bir şanstır. Acaba Oğulotu ve zencefil tarımının, Elazığ-Şanlıurfa başta olmak üzere, Türkiye’nin her tarafında yetiştirmesi hiç planlayıp düşünülmüş müdür? Makam ve mevkiler, etiket edinmek için değildir; Türk tarımının destek istediği noktalardan uzak olmadığının belgelenmesi içindir.

23-63 Ekseni (Elazığ-şanlıurfa) sahipsiz kalmamalıdır. Bakan-Müsteşar Elazığ-Şanlıurfa’lı olacak, bu illerde modern tarım gelişmediği zaman, demek ki, 23-63 Ekseni sahipsizdir. O zaman, hiç bir siyasi ve ilgili bürokratlar, Millilikten bahsetmesinler. ”Lafla Millilik olmaz.” ve Numan Aladağ diyor ki: ”Ey Türk Milleti! Düşünelim, çalışalım, araştıralım, üretelim” seslenişi de dikkate alınarak acilen vakit kaybetmeden, Oğulotu-Zencefil üretimi teşvik edilmelidir.

Oğulotu-Zencefil’in Faydaları, modern tıp tarafın da onaylanmıştır. Kimse kalıplaşmış edebiyat açıklamalarla Türk Milletini aldatmasın. İcraat gerekir. Türkiye de temel gıda da faaliyet gösteren sektörler, ne yazık ki, hergün sanayi ötesi toplum ülkeleri tarafından satın alınıyor. Bu çok tehlikeli bir işarettir. Türk gençliğinin geleceğini teminat altına alma yerine, tehlikeye atmanın işaretidir. Allah korusun.

Acilen Oğulotu ve taze zencefil’in Türkiye de yetiştirilmesi için çalışmalar (Ön etüt) yapılmalıdır. Bu iki doğal ürünün yetiştirilmesi, Türk ekonomisine, sağlık sektörüne, spor dünyasına, öğrencilerin daha güçlü bir hafızaya kavuşması, ve saymakla bitmeyen bir çok faydası vardır. Ayrıca iş gücü kaybının önlenmesinde de çok büyük faydası olacağının bilincinde olmalıdırlar.

Bir örnek: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlersinde ses kısıklığı sorunu yaşadı. Bu ses kısıklığı sorunu, doktor kontrolünde, taze Oğulotu ve Zencefil kullansaydı eminim ki, ses kısıklığı sorunu hiç yaşamazdı. Ramazan ayında Kargı mahallesi camisi din görevlisine, her akşam yarım ceviz büyüklüğünde taze Zencefil verdim ve teravih namazına başlamadan önce yiyiyordu ve Allah’a çok şükür daima sesi gür ve cemaatin bu din görevlisinin Teravih namazına özen gösterip, çevre mahellelerden de bizim mahalle camisine geliyorlardı.

Oğulotu ve Zencefil yetiştirilmesine Recep Tayyip Erdoğan’nın, acilen el atması gerekir. Başbakan Binali Yıldırım’ın, ”Lafla Millilik olmaz” Milli seslenişi yerini bulmalı ve acilen üretime başlanmalıdır ki, bu Milli seslenişlerin samimi olduğuna Türk Milleti inansın.

Bu yazıda, Oğulotu’nun faydaları bilgi amaçlıdır: Doktorunuzun görüş ve önerilerini almanız halinde, daha faydalı olur.

Numan Aladağ diyor ki: ”Düşünceye uygun inancın temeli, Türk geleneklerinde üreticiliktir. inancımıza göre yaşamak, üretici olarak yaşamak demektir.” o zanan Türk Milletine üretim tüketimin galibi olmaktır yakışır.

Cümle vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.

KAYNAKLAR:
Numan Aladağ’ın, Rajasthan Tarım üniversitesi eğitim notları.
Muğla-Fethiye-Kargı köyü halk hekimi, Hüseyin Zeybek Amca’nin önerileri.
Tıpda kullanılan bitkiler ve Halk reçeteleri. Hediye Tuncer T. C. Tarım Bakanlığı yayınları 01-07-1966
Genç yaşa Yazar: Erdal Erkan Mart 1969 Sayfa 75 Kapitalizmin zehirleri (Coca-Cola)
Sağlık rehberi Yazar: Mustafa Özer Bürde yayınları Mayıs 2005 Sayfa 206 Hindistan da çiftçiler Coka-Cola’ı keşfetti.
Tıbbi Nebevi, Yazar: Abdulkadir Eroğlu

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun