Öğretmenlerin tatiline ‘virüs’ ayarı… Bakanlıkça öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek

Öğretmenlerin tatiline ‘virüs’ ayarı… Bakanlıkça öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek
9 Nisan 2020 10:14

Öğretmenlerin yaz tatili izinlerine “virüs” ayarı geliyor… Hazırlanan taslağa göre salgın hastalık gibi nedenlerle yaz tatilinde yapılacak eğitim öğretim faaliyetleri nedeniyle Bakanlıkça öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek.

 

TASLAKTA ÖĞRETMENLERİN İZİN VE TATİLLERİNE YENİ DÜZENLEME GELİYOR

 

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Taslağı’na göre “öğretmenlerin izin ve tatilleri” şöyle olacak:

Tarafsız Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız iki ay izinli olacak. Ancak, bu iki aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmeliğinde saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacak.

 

REHBERLİK ÖĞRETMENLERİ İZİN VE TATİL DÖNEMLERİNDE DE GÖREVLENDİRİLEBİLECEK

 

Rehberlik öğretmenleri tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda ihtiyaç duyulması halinde izin ve tatil dönemlerinde de görevlendirilebilecek. Bu durumda rehberlik öğretmenlerinin izinleri bir aydan az olamayacak.

 

BAKANLIKÇA ÖĞRETMENLERİN İZİNLERİ KISALTILABİLECEK

 

İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşuları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin iki haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içerisinde tamamlanamadığı durumlarda yaz tatilinde yapılacak eğitim öğretim faaliyetleri nedeniyle Bakanlıkça öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak.

 

 

OKUL MÜDÜRLERİ, YARDIMCILARININ İZİNLERİ

 

Kendilerine ikinci görev olarak okul/kurum yöneticiliği verilenler ve yüz yüze eğitim yapılmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ile Bakanlık merkez teşkilatı ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen öğretmen ve yöneticiler yıllık izinlerini 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 102’nci ve 103’ncü maddeleri hükümlerine göre kullanacak. Okul müdürleriyle müdür yardımcıları tatil aylarında okul işlerini ayarlamak ve düzenlemek şartı ile, sıra ile izinlerini kullanacak.

Taslağa göre, İlköğretim ve Eğitim Kanununun “Öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız iki ay izinlidirler” düzenlemesi yürürlükten kaldırılıyor.