Öğrencilerin AKP etkinliğine götürülmesine velilerden tepki!

Öğrencilerin AKP etkinliğine götürülmesine velilerden tepki!
4 Kasım 2022 09:51

İzmir Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencilerinin ‘teknoloji’ etkinliği diye AKP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “İlk Oyum Erdoğan’a” programına götürülmesine tepkiler devam ediyor.

 

Fotoğraf: Birgün

 

İzmir’in Bornova ilçesinde Bornova Kültür Merkezi’nde, 1 Kasım’da AKP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “İlk Oyum Erdoğan’a” isimli etkinliğe Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencilerinin götürülmesine tepkiler sürüyor. Etkinlik için öğrenci velilerine, teknoloji etkinliği için izin kağıdı gönderildiği öğrenildi. Öğrenciler ise salona girdiklerinde “İlk oyum Erdoğan’a” afişleri ve pankartlarıyla karşılaştı. Daha önce de Covid-19 pandemisinde virüsün yaygın olduğu 2021 yılında İzmir’deki lise öğrencileri AKP İzmir İl Kongresi’ne götürülmüştü.

Çocuğu AKP etkinliğine götürülen velilerden olan Fatoş Pala etkinliğe tepki gösterdi. BirGün’e konuşan Pala, “Ben okul aracılığıyla gelen kâğıtla çocuğumun teknoloji fuarına gitmesine izin verdim. Böyle bir etkinlik olacağı için o izin kâğıdını imzaladım. Çocukları AKP etkinliğine götürdüklerini ise başka bir veliden öğrendim. Benim çocuğum da eve gelince aynı durumu anlatarak, ‘Salona gittiğimizde herhangi bir bayrak, pankart yoktu daha sonradan AKP bayrakları asıldı’ dedi. O gün akşam hemen okul müdürünü aradım ancak telefonlarıma çıkmadı. Ertesi gün aradığımda ise sadece özür diledi. “Bu konuda sorumluluğu olan kişi ve kurumlar hakkında gerekli yasal ve hukuki işlem başlatacağız” diye konuştu. Öte yandan öğrenci velileri Menderes’te bir açıklama yaparak konuya tepki gösterdi.

 

 

Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin, “Okulda eğitim-öğretim sürecinin içinde olması gereken çocuklarımızı ailelerine yanlış bilgi vererek izin aldıran ve parti faaliyetine götüren, bu olaya göz yuman bütün yetkililer suç işlemiştir. İzmir’de önceki yıllarda da aynı şeyleri yaşamıştık. Bu olayla ilgili yaptığımız araştırmalara göre de sadece bir okulun öğrencileri değil birden çok okul öğrencilerinin parti etkinliğine götürüldüğünü öğrendik. Bu olayla ilgili önümüzdeki günlerde suç duyurusunda bulunacağız. Bu olayın peşini bırakmayacağız” dedi.

 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise, “İzmir Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencilerini bugün teknoloji etkinliğine gidiyoruz diye götürüyorlar ancak öğrencilerimiz ‘İlk Oyum Erdoğan’a’ pankartı, Recep Tayyip Erdoğan sloganları ve AKP bayraklarıyla karşılaşıyorlar. Gençlerin iradesi dışında, ellerinden seçim yapma hakkı alınarak parti propagandası yapılmasını da böyle bir siyaset anlayışını da kabul edemeyiz. Okulda dersinin başında olması gereken gençlerin Erdoğan propagandasında ne işi var?” dedi.

Konuyu Meclis gündemine de taşıyan CHP’li Kılıç, olaya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.