'Oğlum bak git' davasında temizlik işçisine para cezası

'Oğlum bak git' davasında temizlik işçisine para cezası
4 Mart 2013 14:06

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde, geçen yılın Mayıs ayında kemeri ile kendisine vurmaya çalışıp alay eden 17 yaşındaki Yasin Karaaslan’ı “Oğlum bak git” diyerek defalarca uyardıktan sonra başına süpürge ile vurmasıyla bir anda kamuoyunun gündemine gelen temizlik işçisi Selçuk Kahraman’ın, gencin ailesinin şikayeti üzerine yapılan yargılanmasında 740 TL adli para cezasına çarptırıldı.

 

 

 

Gölcük İlçesi’nde 21 Mayıs 2012 tarihinde meydana gelen ve bir kişinin cep telefonuyla kaydettikten sonra internette paylaştığı “Oğlum bak git” diyalogunun ardından, Yasin Karaaslan’ın ailesinin şikayeti üzerine temizlik işçisi Selçuk Kahraman aleyhinde Gölcük Sulh Ceza Mahkemesi’nde ‘yaralama’ suçundan 3.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 

 

Bugüne kadar gazetecilerden sürekli kaçan Selçuk Kahraman’ın, babası Mustafa Kahraman ile duruşmaya gelirken, gelmeyen şikayetçi Yasin Karaaslan’ı avukat İbrahim Ulufer temsil etti. Duruşmada bazı tanıklar da dinlendi.

Çocuk yaştaki tanıklardan bazıları Yasin Karaaslan’ın Selçuk Kahraman’ın arkasından küfür ederek onu uyardığını anlatırken, olanları cep telefonu kamerasıyla kaydeden 15 yaşındaki Y.S.A. ise, şöyle dedi:

 

 

 

“Ben parkta otururken sesler duyunca oraya gittim. Bana video kaydı yapmamı söylediler. Telefonumla kayıt yaptım. Yasin Karaaslan, sanığa laf atıyordu. Bunun üzerine Selçuk Kahraman’ın vurduğu, Karaaslan’ı hastaneye kaldırdılar. Benim bu olayla ilişkim ve gördüklerim bu kadar.”

Mahkeme, tanıkların dinlenmesi ardından temizlik işçisi Selçuk Kahraman’a 740 TL para cezası verdi. Bu ceza daha sonra sanığın sabıkasının olmaması, iyi hali ve suçun tahrikle işlenmesi göz önüne alınarak, tekrar edilmemesi koşuluyla 5 yıl süreyle ertelendi. Mahkeme kararına göre Selçuk Kahraman sadece mahkeme masrafı olarak 129 TL para cezası ödeyecek.

 

 

Selçuk Kahraman, karar üzerine “Benim söyleyecek bir şeyim yok” diyerek konuşmazken, babası Mustafa Kahraman ise, “Adalete güveniyoruz. Ne yapalım, böyle olacakmış, Yapılacak birşey yok. Hiç bir şeye itiraz etmeyeceğiz” dedi.

Baba Mustafa Kahraman, oğlu Selçuk’a bir film şirketi tarafından daire verileceğine yönelik haberlerle ilgili olarak, “Daireyi 10 yılllığına ipotek edip vermek istediler. Oğlumu 10 yıl kullanacaklardı. Şartlı olmasaydı evi kabul edecektik. Avukatımız konularla ilgileniyor. Selçuk bu olaylardan çok etkilendi. Çocuğum uzun süre evden çıkamadı ve mağdur olduk. Çocuğumun çoluk- çocuğu var, onlar da evden çıkamadı. Belediyedeki görevine devam ediyor, çalışmaya devam edecek” dedi.

 

 

İŞTE OLAY OLAN O GÖRÜNTÜLER: