‘ODTÜ ile protokol yapılacak’

‘ODTÜ ile protokol yapılacak’
27 Ağustos 2013 09:36

ODTÜ mezunu ve CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka eyleme destek verdi.

 

ODTÜ’de yol nöbeti dün de sürdü. Mahallelilerin de desteğini alan eylemciler “Yol bize doğru geldikçe biz buradan yola doğru büyüyeceğiz” diyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi “Aksilik çıkmazsa yol yılbaşında hizmete açılır” dedi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Radikal’e projenin son durumu hakkında şu bilgileri verdi:

“ODTÜ Senatosu projeyi onayladı. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunuldu. İmar planı bekleniyor. Aksilik çıkmazsa yol yılbaşında hizmete açılacak.”

Yetkililer bağlantı yolu projesinin 20 yıl önce, dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın döneminde ortaya çıktığını hatırlatarak eyleme destek veren CHP’yi eleştirdi. Yetkililer “O dönem kimse itiraz etmemiş. Ancak şimdi Karayalçın’ın yaptığı bir planlamaya aynı partinin milletvekilleri yaptırmayız diye çıkıyor” diye konuştu.

“Şu anda ODTÜ arazisi içinde bir çalışma yapmıyoruz. Sadece ODTÜ’nün dışındaki alanlarda devam ediyor çalışmalarımız. Çevre Bakanlığı’ndan ne zaman o plan onaylanırsa ondan sonra da oturup ODTÜ ile protokol yapılacak” diyen yetkililer, ODTÜ arazisi içinde yaklaşık 250-300 adet ağacın nakledileceğini ve yolun geçeceği bölgelerde daha çok fundalık alanlar olduğunu savundu. Yetkililer “Biz bu ağaçları ODTÜ’nün istediği yere de nakledebiliriz, ihtiyaç olan başka bir yere de nakledebiliriz” dedi.

Çukurambar ve 100. Yıl’dan geçen 4 kilometrelik yolun yaklaşık 2 kilometresinin A1 kapısından girerek ODTÜ’nün sınırına paralel şekilde devam edeceği belirtiliyor.

‘Rant peşinde değiller’

Eyleme destek veren ODTÜ mezunu ve CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka:

“Çevresine, kentine, doğaya, üniversitesine sahip çıkmak isteyen birçok güzel ve duyarlı insan bir aradaydı. Onlara destek olan anneler ve mahalle halkı da vardı. Normalde öyle bir yolun geçmesi o civarda oturanların evlerinin değerini arttıracak olmasına rağmen bu kişiler rant değil samimi duygularla çevrenin korunmasından yana olarak orada yer almıştı.”

ODTÜ’de yol nöbeti dün de sürdü. Mahallelilerin de desteğini alan eylemciler “Yol bize doğru geldikçe biz buradan yola doğru büyüyeceğiz” diyor.

 

Radikal