Obama ve Putin Ukrayna’daki son durumu değerlendirdiler

Obama ve Putin Ukrayna’daki son durumu değerlendirdiler
7 Mart 2014 09:15

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Devlet Başkanı Barack Obama, ABD’nin girişimi ile gerçekleşen telefon görüşmesinde Ukrayna’daki son durumu değerlendiler.

 

Kremlin basın servisinden yapılan açıklamaya göre, ABD’nin girişimi ile gerçekleşen görüşmede, taraflar Ukrayna’daki kriz konusunda fikir alışverişinde bulundular.

 

Putin, anti-anaysal darbe sonucunda gelen yeni yönetimin ulusal bir yetkiye sahip olmadığını belirterek, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri ve Kırım’daki dayatmaların meşru olmadığını söyledi. Rusya’nın kendisinden istenen yardım çağrısını görmezden gelemeyeceğini belirten Putin, Rusya’nın uluslararası hukuk ile tam bir uyum içinde davrandığını söyledi.

 

Dünyada istikrar ve güvenliğin sağlanması için Rusya ve Amerikan ilişkilerin çok önemli olduğunu da belirten Rusya Devlet Başkanı, “Bu ilişkiler bazı uluslararası konularda anlaşmazlıklar için feda edilmemelidir” ifadesini kullandı.

 

Açıklamada, iki liderin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin yoğun temaslarına devam etme konusunda da mutabık kaldıkları belirtildi.