'O mektubu yazan bendim' İzmir'de okuyucu karşısına çıktı

'O mektubu yazan bendim' İzmir'de okuyucu karşısına çıktı
1 Aralık 2012 16:59

CHP’nin tutuklu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın Silivri Cezaevi’nde yazdığı son kitabı “O Mektubu Yazan Bendim”, İzmir’de okuyucu karşısına çıktı. Konak Belediyesi ve ‘Balbay’a Özgürlük Girişimi’nin düzenlediği imza gününde kitabı yazarlar imzaladı. Mustafa Balbay’ın İzmirliler için yazdığı mektubu 32 yıllık meslektaşı ve arkadaşı Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan okudu.

 

 

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Balbay’ın tutukluluğunun 1367’nci gününde buluşan İzmirliler, salonu hınca hınç doldurdu. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Can Ataklı, Mustafa Mutlu, Şükran Soner, Yaşar Aksoy, Müyesser Yıldız, Atilla Sertel, Serdar Kızık, Mete Kızık, Ali Ekber Yıldırım, Hidayet Karakuş, Haluk Işık ve Muzaffer İzgü’den oluşan yazarlar Balbay adına kitaplarını imzaladı. Etkinliğe; CHP İzmir Milletvekilleri, Aytun Çıray, Alattin Yüksel, Oğuz Oyan, Erdal Aksünger, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Balbay’ın ablası Fidan Çavdar ile kardeşi Suat Balbay ve çok sayıda İzmirli katıldı.

 

 

HÜCREDE KALMASI BÜYÜK BİR KAOS YAŞATIYOR

Balbay’a Özgürlük Girişimi İzmir Grubu Sözcüsü Gürol Saygı, Silivri’de hukuk terörü olduğunu ve Silivri davaları için susmayacaklarını söyledi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Türkiye’nin geleceğinin büyük bir kayıpta olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de ciddi bir demokrasi eksiliği yaşıyoruz. Yüreklerdeki çoğunluk bir gün acılarımızı silecek” dedi. Başkan Tartan Balbay ile 32 yıl önce Milliyet gazetesinde birlikte çalışmaya başladıklarını ifade ederek, “Silivri’de hücrede kalması bile Türkiye’de büyük bir kaos yaşatıyor. Sadece ailesi değil, Türk demokrasisi ağlıyor. Ama her kışın bir baharı vardır. İnancımızı kaybetmeyeceğiz. Bu özel günlerde manevi güçleri, solukları, sevgileri ile destek veren, katılım gösteren herkesi kutluyorum” diye konuştu.

 

KARŞINIZA SİZİN YAZDIKLARINIZLA ÇIKIYORUM

Tartan, Balbay’ın, “Bu kez karşınıza sizin yazdıklarınızla çıkıyorum. Size sizinle sesleniyorum. Aldığım mektupların pek çoğu İzmir damgalıydı. Bu sadece milletvekili seçildiğim döneme ilişkin değil, tutukluluğum başından beri böyleydi. Şu anda 80 gözlü demir parmaklığın önündeki masada sizlere yazarken yapmaya çalıştığım tek şey, sizin kadar içten olmak. Siz benim gökyüzümsünüz, siz benim özgürlüğümsünüz. Sevgili İzmirli kardeşlerim, ben yeryüzünde tek bir süpergüç biliyorum; o da örgütlü halk” diyordu. Balbay Başkan Tartan’a da mektubunda İstanbul Kitap Fuarı’nda stant açtığı için de teşekkür ediyordu.