Nusaybin’de kullanıma hazır 68 molotof ele geçti

Nusaybin’de kullanıma hazır 68 molotof ele geçti
17 Eylül 2013 10:15

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde BDP’lilerin protesto gösterisine katılan grubun yakınlarında bulunan bir araçta, polisin şüphe üzerine yaptığı aramada kullanıma hazır 68 molotof kokteyli ile havai fişek ve benzin ele geçirildi.

 

Nusaybin’de polisin şüphe üzerine durdurup arama yaptığı bir otomobilde kullanılmaya hazır 69 molotof kokteyli ele geçirildi. Mardin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Nusaybin BDP ilçe teşkilatı organizesinde yaklaşık 500 kişinin katılımıyla ‘Suriye’de gerçekleşen can kayıplarını protesto etme ve Suriye’de yaşayan Kürtlere destek’ konulu basın açıklaması yapıldığını ve göstericilerin hemen yanındaki durumundan şüphelenilen bir otomobilde yapılan aramada, kullanıma hazır 68 molotof kokteyli ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Nusaybin ilçesinde, BDP Nusaybin ilçe örgütü tarafından yapılan basın açıklaması bitiminde etkinliğin gerçekleştirildiği alanda, bölgede oluşan huzur ve kardeşlik ortamını bozmak isteyen, yüzleri maskeli, kapalı bir grup tarafından güvenlik güçlerine yönelik molotof kokteyli ve havai fişekli saldırı olacağı duyumunun alınması üzerine, görevlilerimizce şüpheli araç ve şahıslar üzerinde yürütülen çalışmalarda, etkinliğin devam ettiği esnada etkinliğe çok yakın bir noktada şüphe üzerine durdurulan bir otomobil içerisinde yapılan aramada 68 adet kullanıma hazır molotof kokteyl, 5 kutu 16’lı havai fişek, 10 adet çeşitli renklerde puşi, 5 litrelik bidon içerisinde benzin, 6 kutu çeşitli renklerde sprey boya, 1 kutu plastik cerrahi eldiven, 1 çift inşaat eldiveni, 10 adet kullanılmamış yeni etiketli çorap, 6 adet 2×1 metre ebadında beyaz renkli bez ele geçirildi. Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınan araç sürücüsü N.D. isimli şahıs, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.”