Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü’ne AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’nın oğlu atandı

Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü’ne AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’nın oğlu atandı
21 Nisan 2021 07:30

Bugün yayımlanan Resmî Gazete kararlarına göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü’ne AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’nın oğlu Afşin Burak Bostancı atandı.

 

 

Uzun süredir İbrahim Halil Dere’nin vekaleten yürüttüğü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü görevine AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı’nın oğlu Afşin Burak Bostancı atandı. Bostancı, 2019 yılının Şubat ayından bu yana Nükleer Düzenleme Kurumu Kurul üyesi olarak görev yapıyordu.

 

Öte yandan Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları ile Endonezya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Mahmut Erol Kılıç merkeze alındı. Nükleer Düzenleme Kurulu üyeliğine ise Suat Ünal getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın ve Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Sönmez ise görevden alındı.

 

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan İstanbul Vakıflar 1’inci Bölge Müdürlüğüne Hayrullah Çelebi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda açık bulunan İstanbul İl Müdürlüğüne Abdurrahman Aydın atandı. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine yeniden seçildi. Atamaların 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereği yapıldığı belirtildi.