Norveç’i seri katil korkusu sardı!

Norveç’i seri katil korkusu sardı!
2 Eylül 2013 12:03

Norveç’in Aalesund bölgesinde kaybolan 21 yaşındaki Anja Weloy Aarseth öldürülmüş olarak bulundu.

 

Aynı bölgede bir  başka kadın cesedinin bulunması üzerine polis seri katil peşine düştü.

Norveç’in Aalesund bölgesinde seri katil korkusu yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta pazartesi günü yüksek okula başlayan 21 yaşındaki Anja Weloy Aarseth, Çarşamba günü her zaman koşu yaptığı güzergahtan geri dönmeyince ailesi polise başvurdu. Genç kızın koşudan sonra birlikte yaşadığı anneannesine dönmemesi üzerine alarma geçen polis, tüm aramalara rağmen genç kızın izine rastlayamadı. Genç kızın saat 17.00’de annesi ile telefonda konuştuktan sonra saat 19.00’da anneannesi ile alışveriş yaptığı belirtildi.

Alışverişten sonra koşu yapmaya çıkan genç kızın arabası Perşembe sabahı bir gün önce park ettiği yerde bulundu. Polis, aramalar sonrasında Pazar akşamı genç kızın cesedini buldu. Aalesund bölgesinde  başka bir kadının da öldürülmüş halde bulunması üzerine  seri katil avı başladı.

Aallesund bölgesi polisinin, seri katil avında olması bölgede yaşayan genç kızları da endişelendirmeye başladı. Yas tutan Anja Weloy Aarseth’in arkadaşları “Bölgemizde bir seri katil olduğunu bilmek çok ürkütücü. Sokağa çıkmaya korkuyoruz. Umarız polis katili çabuk yakalar” dediler. Komiser Olav Ramnefjel “Bölgeyi gönüllülerin yardımı ile didik, didik arama sonucu genç kızın cesedini bulduk. Katil cinayeti  profesyonelce işlemiş. Şüpheli bir şey görmüş olanların polise başvurmalarını bekliyoruz. Bir seri katil ihtimali üzerinde duruyoruz” dedi. Genç kızın gittiği Aalesund yüksek okulunda yas ilan edildi, arkadaşları ve okul yönetimi okula çiçekler bıraktı, mumlar yaktı. Polis şimdi katili bir an önce bulmak için çalışmalarını hızlandırdı.