Nöbetçi Eczane Görevleri Nedir?

Nöbetçi Eczane Görevleri Nedir?
5 Kasım 2021 15:52

İnsanlar sağlıklarını korumak için üstün bir çaba gösterir. Yine de bazı noktalarda sağlık konusunda bir takım sıkıntılar yaşanması mümkündür. Bu durumda hastaneden sonraki adres ise eczanelerdir. Alınan ilaçlar sayesinde sağlığın yeniden kazanılması amaçlanır. İlaç ihtiyacı ya da ilk yardım ihtiyaçları insanlara her an lazım olabilir. Bu nedenle mesai saatleri dışında bazı eczanelerin açık olması gerekliliktir. Nöbetçi olarak vatandaşa hizmet sağlayan eczaneler sayesinde ilaç temini konusunda herhangi bir şekilde sıkıntı yaşanmaz. Nöbetçi eczaneler mesai saatlerinde sundukları hizmetlerin aynısını nöbet sırasında da sunarlar.

 

 

Nöbetçi Eczaneyi Nasıl Öğrenebilirim

Eczaneler normal şartlar altında ayda bir kez olacak şekilde nöbet tutmaktadır. Nöbet takvimi ise Ecza Odası tarafından oluşturulur. Eczane sayısının yetersiz olması veya farklı olağanüstü bir durumun oluşması halinde normal şartlarda ayda bir şeklinde düzenlenen nöbet sisteminde değişikliklere gidilebilir. Nöbetçi eczaneler mesai saatlerinin tamamlanması ile beraber nöbete başlar ve ertesi gününün mesai bitimine kadar nöbet tutar. Başka bir deyişle 24 saat boyunca nöbet tutarlar. Nöbetçi eczanelerin hangisi veya hangileri olduğunu öğrenmek için temelde iki tane yol vardır. Bunlardan ilki mesai saatini dolduran eczanelerin levhalarına ya da camlarına bakmaktır. Mesai saatini tamamlayan tüm eczaneler, o gün nöbetçi olan eczanenin açık adres ve iletişim bilgilerini yayınlarlar. Buradan bakmak suretiyle nöbetçi eczane kolaylıkla tespit edilebilir. Diğer bir yol ise bilişim teknolojilerini kullanmaktır. İnternette gün gün nöbetçi eczane bilgileri paylaşılır. TRNobetciEczane.com adresinden detaylı bir şekilde bilgi alabilirsiniz.

Nöbetçi Eczanelerin Sorumlulukları

Nöbetçi eczanelerin görev ve sorumlulukları, normal görev saatindekilerden farklılık arz etmez. Nöbetçi eczanelerde kendilerine gelen hastaya karşı sorumludur ve ilaçları hakkında detaylı bilgilendirme yapmalıdır. Bunun yanında çok nadir karşılaşılsa da görülen yan etkileri rapor etmekte yine eczacının görevleri arasındadır. Müşteriye yeterli özeni göstermeyen eczacılar ya da resmi kanunda olmasına karşın eczanede bulunmayan ihtiyaçlar için şikayet yolu açıktır. Eczaneler insan hayatının olmazsa olmazı ve şifa kaynağıdır. Eczaneler için aklınıza bir soru gelmesi halinde https://www.trnobetcieczane.com/ilce/istanbul-beylikduzu-nobetci-eczaneler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.