'Nobel Barış Ödülü, Türkiye'ye verilsin'

'Nobel Barış Ödülü, Türkiye'ye verilsin'
22 Mart 2013 11:33

Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan’ın okunan mektubunda yapılan “silahları bırakın” çağrısı Kosova basınında geniş yer buldu.

 

 

 

 

Kosova Sot gazetesi barışın kalıcı olması halinde bu yıl ki Nobel Barış ödülünün Türkiye’ye verilebileceğini yazdı.

 

KTV televizyonu saat başı geçtiği haberlerde, Öcalan’ın 30 yıldan sonra barış ilan ettiğini belirtirken, Türkiye’de tarihi bir gün yaşandığını vurguladı.

 

 

 

 

Haberlerde, 14 yıldan bu yana ceza evinde bulunan Öcalan’ın böyle bir karar almasının mimarı olarak Recep Tayip Erdoğan gösterildi. KTV televizyonu, 30 yıldan sonra Türkiye’de PKK ile barışın sağlanmasının yalnız Türkiye için değil Balkanlar ve Orta Doğu için büyük önem taşıdığı ifade edildi. “Barışın mimari olan Recep Tayyip Erdoğan bununla Türkiye’nin gerek ekonomik gerekse siyasi bakımdan daha güçlenmesine yol açtı” denilen haberde Kürtlerin bundan böyle devletin yardımıyla üretime yönelecekleri belirtildi.

 

 

 

Bota Sot gazetesi, “Öcalan mektup yazdı, silahlar sustu” başlığı altındaki haberde 30 yıl dökülen kanın durduğu sözleri yer aldı. Bota Sot, Türkiye hükümetinin barışın kalıcı olması için doğu yörelerine daha büyük yatırım yapacağını vurguladı. Kosova Sot gazetesi ise barışın kalıcı olması halinde bu yıl ki Nobel Barış ödülünün Türkiye’ye verilebileceğini yazdı.