Nihal Olçok: Eşim Erol Olçok, FETÖ konusunda Tayyip Bey’i uyarıyordu!

Nihal Olçok: Eşim Erol Olçok, FETÖ konusunda Tayyip Bey’i uyarıyordu!
16 Temmuz 2022 07:42

15 Temmuz’daki darbe girişiminde eski eşi Erol Olçok’u ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Nihal Olçok eşiyle ilgili “Tayyip Bey’e gezilere giderken davet ettiği isimlere bakıp ‘yine FETÖ’cüleri götürüyorsun’ derdi” ifadelerini kullandı.

 

 

Olçok, Halk TV’de katıldığı “Seda Selek ile Perdenin Önü Arkası” adlı programda AKP’nin reklam işlerinden sorumlu eşi Erol Olçak ile 15 Temmuz’un altıncı yıl dönümü nedeniyle eşinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki ilişkiyi aktarırken FETÖ konusunda sık sık uyarıda bulunduğunu şu sözlerle anlattı:

 
“Erdoğan’ın gezilere giderken davet ettiği isimlere bakıp ‘yine FETÖ’cüleri götürüyorsun’ derdi. (FETÖ) O kısaltmaları ilk üreten Erol bey olmuş olabilir. Emasya iptal edilmişken Emasya ile aynı içerikte olan sadece başlığı değiştirilmiş 2010 yılında bu yasa kaldırılmış. Askerin şehirde olaylara müdahalesi… Bunun adı darbe olaylara müdahale falan değil. Zırhlı araçların, mühimmatların boşaltılması… Bu Emasya yerine 23 Haziran 2016’da diğer yasanın geçmesi. Kabak gibi darbe geliyorum diye bağırıyor. Bunu hiç mi kimse okuyamadı? Sonra Meclis’te İsmail Kahraman’la duygusal anlar. Bunların bende bir karşılığı yok.”