Nevşehirli uzay yolcusuna, köylülerinden Kuran, bayrak ve seccade

Nevşehirli uzay yolcusuna, köylülerinden Kuran, bayrak ve seccade
1 Eylül 2013 07:55

UFO firmasının geçen yıl düzenlediği ‘UFO Beni uzaya götür’ kampanyasında, Türkiye’nin uzaya çıkacak ilk talihlisi olarak belirlenen Nevşehirli Ercan Kaygısız’a, uzaya götüreceği Türk Bayrağı, Kuran-ı Kerim ve seccade, tatilini geçirdiği köydeki cami imamı ile köylülerce verildi.

 

Önümüzdeki Ocak veya Şubat ayında ABD’den uzaya çıkacak talihli Ercan Kaygısız (41), tatil için geldiği memleketi Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’ne bağlı Mazı Köyü’nde, cami imamı ve yakın çevresinin jesti ile karşılaştı. İzmir Karabağlar semtindeki bir restoranda şef garson olarak görev yapan Kaygısız, tatil için memleketi Nevşehir’e geldi. Doğduğu Mazı Köyü’nde ailesi ve diğer yakınları ile hasret gidererek tatil yapan Kaygısız’a, uzay yolculuğunda yanında bulundurması için Kuran-ı Kerim, el dokuma seccade ve Türk Bayrağı verildi.

Mazı Merkez Cami önünde düzenlenen törenle emanetleri alan Ercan Kaygısız, çok duygulu olduğunu belirterek, “Doğum büyüdüğüm bu köyde köylü kardeşlerim beni yalnız bırakmadı. Bundan dolayı çok onurlu ve çok sevinçliyim. Böyle bir hediye almak beni çok mutlu etti. Eğer orada bir ortam olursa orda 2 rekat şükür namazı kılacağım” dedi.