Nevşehir’de yurttaşlar isyan etti: Ayağıma giyecek pantolon alamıyorum!

Nevşehir’de yurttaşlar isyan etti: Ayağıma giyecek pantolon alamıyorum!
6 Haziran 2022 07:09

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle Nevşehir’e çıkarma yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan’a pazar yerinde yurttaşlar derdini anlatıp her geçen gün daha da derinleşen sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

 

 

PAZARDA ESNAF VE YURTTAŞLARLA BULUŞTULAR

 

 

CHP Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle  Nevşehir’de kent merkezi, ilçe, belde, kasaba ve köylerde toplumun tüm kesimleriyle buluşmaya devam eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan Derinkuyu ilçesinde kurulan pazar yerine gitti. CHP’li Milletvekilleri Barut ve Sarıaslan’a CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Derinkuyu İlçe Başkanı Taner İnce, parti yöneticileri ve üyeleri de eşlik etti. İlçede esnaf ve yurttaşlarla görüşen CHP Heyeti, pazar yerinde ise adeta bir dokunup bin ah işitti.

 

 

YURTTAŞLARDAN ACI HAYKIRIŞ

 

 

Pazar yerinde simit satan Veysel Koyuncu, “Ben gazi askerim. Bataktayım, sıkıntıdayım. 10 kuruş kazanmak için çalışıyorum. Siftah yapamıyorum. Un 460 lira oldu dün. Evvelsi gün 380 liraydı” diye dert yandı. Arabasının içinde sarımsak satan emekli İsmail Sayan ise hayatının duman olduğunu, geçinemediğini ifade etti. Pazar yerlerinde züccaciye eşyaları satan vatandaş ise, “Çaydanlığın en iyisi 100 liraydı, şimdi 450 lira oldu. Vatandaş alamıyor, biz satamıyoruz. Mazot 26 lira olmuş. Biz ne yapacağız” diye konuştu. Elektrik faturalarını ödeyemediğini, yüksek geldiğini aktaran bir kadın ise tüp fiyatlarının da fırladığını, geçinemediğini ve zor günler yaşadığını aktardı. Çiftçiliği bırakarak hayvancılığa başladığını bildiren Tuncay Yılmaz ise, “Kazanamıyorum. Yem olmuş 300-400 lira, nasıl alıp da mala bakacağız. 3-4 bin lira olmuş. Nasıl alıp yedireceğiz hayvana. Ayağıma giyecek pantolon alamıyorum” dedi.

“KİMSENİN YÜZÜ GÜLMÜYOR”

 

 

Nevşehir’de yurttaşlara seslenen Ayhan Barut ve Faruk Sarıaslan ise şunları kaydetti;

 

“Ne yazık ki halkımız kan ağlıyor. Kimsenin yüzü gülmüyor. Tarımın, turizmin ve ticaretin anlam bulduğu bu topraklarda çifçisinden esnafına, turizmcisinden iş insanına, öğrencisinden işçisine, memurundan emeklisine kimse halinden memnun değil. Kentimizin ve insanların çok fazla sorunu var. Sorunların çözümü için var gücümüzle gerçekçi projeler ışığında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AKP’nin 20 yılda ülkemizi ve Nevşehir’imizi getirdiği yerden kurtarmak için gayret ediyoruz. Yaşanabilir bir Türkiye’ye mutlaka halkın iktidarında kavuşacağız” açıklamasında bulundu.

 

barutbb