Neler yapmadık bu vatan için; Kimimiz biber gazı yedik, kimimiz resepsiyona gitti….

Neler yapmadık bu vatan için; Kimimiz biber gazı yedik, kimimiz resepsiyona gitti….
30 Ekim 2012 12:09

Dün Ankara Ulus'taki, birilerine göre ALTERNATİF, bana göre GERÇEK 29 Ekim kutlamalarına, bütün H&H ekibi gibi ben de katıldım.
Deniz Bilgen ÇAKIR H&H YORUM

Araya giren Kurban Bayramı dolayısıyla birbirimizle haberleşememiştik. Yani sözleşip de gitmedik alana. Ama her birimiz, hepimizin orda olacağını adı gibi biliyordu. Hatta İngiltere'den yazan arkadaşımız Mustafa Mersinoğlu bile alandaydı.
 
Alanda birlikte biber gazı yediğimiz arkadaşlar arasında Oda TV davasından aylarca tek başına bir hücrede yatmış gazeteci Müyesser Yıldız ve oğlu İlim, Yeniçağ gazetesi yazarlarından Yavuz Selim Demirağ, Ulusal Kanal'dan Halil Nebiler ağabey ve daha nice gazeteci, yazar, okur, düşünür dostum vardı.

""

İlk biber gazı sıkıldığında Müyesser ablayla kol kola direndik. En son gaz furyasında ise ne yazık ki o hengamede ayrı düştük. Daha sonra Anıtkabir'de birleştiğimizde anlattılar, Yavuz Selim'le birlikte tomaların üstüne çıkmışlar herşeye inat. O sırada ben barikatlara yüklenen grubun içinde olduğumdan tomanın üstünde benim için de bayrak sallamışlar.  
 
 
Anıtkabir'de alana giremediği için bizleri orada bekleyen dostlarımızla buluştuk. Hele bir ağabeyim ve ablam vardı ki, günün en anlamlı desteği bana göre onlardı. Emniyet müdürü olan bu ağabeyim ve eşi ilk biber gazı sıkıldığında telefonla arayıp desteğe geleceklerini söylemişlerdi. Ancak alana girmenin mümkün olmadığını söyleyince bizi karşılamak için Anıtkabir'e geçtiler.  
 
 
Dün alanda yüzbinlerce insanın arasında, biber gazı yerken, polisin sıktığı suyla ıslanırken çok mutluydum. Çünkü gördüm ki, ne olursa olsun bu insanlar, tüm baskılara rağmen Cumhuriyet sevdalarından vazgeçmeyecekler. Ve aklıma Orhan Veli'nin müthiş dizeleri geldi; Neler yapmadık şu vatan için! Kimimiz öldük;. Kimimiz nutuk söyledik.  
 
Dün de her birimiz bu vatan için birşeyler yaptık. Kimimiz biber gazı yedi, kimimiz resepsiyona gitti!
 
Not: Özellikle TGB'li gençlerin gayretlerini kutluyorum. Polisin müdahalelerine rağmen büyük olaylar çıkmadıysa bunun en büyük nedenlerinden biri TGB'lilerin çabalarıdır.


Yazarın Son Yazıları:
Bizim artık bir şehidimiz daha var
Meğer ben 28 Şubatçıymışım…
MHP Erdoğan dedi!