Nebati: Konut fiyatlarındaki fahiş artışları yakından takip ediyoruz

Nebati: Konut fiyatlarındaki fahiş artışları yakından takip ediyoruz
11 Mayıs 2022 08:27

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut fiyatlarındaki fahiş fiyat artışlarını çok detaylı bir şekilde yakından takip ettiklerini söyledi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam konut satışına ilişkin açıkladığı 3 ayrı paket sonrası, satılık konut ilanlarındaki fiyat artışları tepki çekmişti.

 

“ASLA MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ”

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Nebati şunları söyledi:

* Konut Finansmanı Projesi’nin temel amacı uygun maliyetle ev sahibi olma avantajının yanı sıra vatandaşlarımızı konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumaktır.

* Yine aynı şekilde, vatandaşlarımızın konut fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları kaydıyla belirli bir kaynak ayrılmıştır.

* Tüm bu çabalara rağmen, bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği “fahiş” artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz.

* Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz.