Nakliyat-İş, asgari ücretin sefalet ücreti olmaması için Taksim/Odakule’den sesini yükseltti!

Nakliyat-İş, asgari ücretin sefalet ücreti olmaması için Taksim/Odakule’den sesini yükseltti!
28 Kasım 2021 16:55

“Sefalet ücreti istemiyoruz, insanca yaşamak istiyoruz” diyen ve asgari ücretin net 6800 TL olmasını isteyen Disk Nakliyat-İş Sendikası işçileri bugün Taksim / Odakule’de bir basın açıklaması yaptı.

 

 

 

Açıklamaya Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu, sendika yöneticileri, sendika üyesi Ambar işçileri, sendikaya üye oldukları için işten atılan Pegasus direnişçileri, kıdem tazminatları gasp edilen, yıllardır hakları için parababalarına ve Sarı Sendikacılığa karşı sendikamız öncülüğünde mücadele eden ve direnen Uzel Makina ve Neo Trend Tekstil Direnişçileri katıldı. Açıklamaya ayrıca CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de destek verdi.

 

 

Sloganlarla başlayan eylemde Genel Başkanımız Ali Rıza Küçükosmanoğlu bir konuşma yaptı.

 

 

Küçükosmanoğlu konuşmasına Türkiye’nin dört bir yanında Nakliyat-İş önderliğinde devam eden direnişleri selamlayarak başladı.

 

 

Küçükosmanoğlu, Türkiye’ deki Asgari Ücret tartışmalarının ülkemizdeki ekonomik, siyasal ve toplumsal tartışmalardan bağımsız olmadığını belirtti. Ülkemizde asgari ücretle çalışan işçilerin Avrupa’daki en az asgari ücreti alan işçiler olduğunu ifade eden Küçükosmanoğlu, “Türkiye asgari ücretle çalışan işçi sayısı bakımından Avrupa birincisidir.” Dedi.

 

 

Küçükosmanoğlu konuşmasına, İşçi Sınıfı mücadelesinin aynı zamanda ülkemizin ekonomik ve siyasal bağımsızlık mücadelesi olduğunu belirterek devam etti. Küçükosmanoğlu, birçok farklı kurumunun yaptığı araştırmalar, Türkiye’deki asgari ücretin açlık sınırının dahi altında olduğunu çok net göstermektedir dedi.

 

 

İşçi sınıfının yaşadığı en önemli problemden birinin de ülkemizde sarı sendikacılığın egemen olması olduğunu dile getiren Küçükosmanoğlu, DİSK’e Asgari Ücret ortaoyunun da yer almayın çağrısı yaptı.

Küçükosmanoğlu, İşçi gibi yaşamayan, ortalama işçi ücreti almayan, yüzbinlerce maaşı olan sarı sendikacıların öncülüğündeki bir sendikal hareket gerçek anlamda bir sendikal hareket olamaz biz bu yüzden Türkiye’ de belirlenecek olan asgari ücretin sefalet ücreti olmaması için tüm bu gerekçelerden dolayı 6800 TL Net olması gerektiğini bir kez daha belirtiyoruz. Diyerek sözlerini bitirdi.

 

 

Genel Başkanın konuşmasından sonra CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker bir konuşma yaptı. Şeker konuşmasında hakları için mücadele eden, direnen işçilerle dayanışma içerisinde olduklarını belirtti.

 

 

CHP Milletvekilinin konuşmasının ardından sendikamızın hazırlamış olduğu “Artık Yeter! Asgari Ücret Sefalet Ücreti Olmasın” başlıklı bildirimizi Neo Trend Direnişçisi Cihan Kaya okudu.

 
Okunan bildirinin ardından 14 yıldır hakları için mücadele eden Uzel Makine direnişçilerinden Suat Bektaş bir konuşma yaptı. Bektaş konuşmasında Asgari Ücret Asgari ücretle yaşama mücadelesi veren işçilerin belirlemesi gerektiğini söyledi. Bektaş 14 yıldır alamadıkları hakları için verdikleri mücadelelerinin de haklarını alana kadar devam edeceğini vurguladı.

 

 

Uzel Makina Direnişçisi arkadaşımızın ardından, 1 Temmuzdan buyana sendikamız öncülüğünde hakları ve tazminatları için mücadele veren Neo Trend Direnişçisi Mehmet Bilal bir konuşma yaptı.

 
Bilal konuşmasında her yıl bir tiyatroyla Asgari Ücretin belirlendiğini bunun İşçi Sınıfına ihanet olduğunu vurguladı. Sarı Sendikacılara seslenen Bilal işçi aidatlarıyla kral gibi yaşamak yerine işçilerin haklarını savunmaları gerektiğini belirtti.

 

 

Neo Trend Direnişçisi arkadaşımızın konuşmasından sonra sendikamıza üye oldukları için işlerinden atılan Pegasus işçilerinden Barış Turan bir konuşma yaptı.

 

 

Barış Turan zor çalışma koşullarında yıllarca çalıştıklarını haklarını alamadıklarını belirtti. Daha öncesinde başarı ödülleri alırken, işten çıkartıldıklarında “Performans Düşüklüğü” gerekçe gösterildiğini ifade eden Turan, haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

 

Basın açıklamsı atılan sloganlarla son buldu.

 

“Vergide Adalet İstiyoruz!
Servetin ve Gelirin Paylaşımında Adalet İstiyoruz!
Yaşasın İşçilerin Birliği!
İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız!
Yaşasın DİSK Yaşasın Nakliyat-İş!
Asgari Ücretten Vergi Kesilmesin!
İşçilerin, Emekçilerin Gelir Vergisi %10’de Sabitlensin!

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz.
İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız.”