Müzikle başladı gazla bitti

Müzikle başladı gazla bitti
15 Eylül 2013 22:29

Kadıköy’de, İstanbul Park Forumları tarafından düzenlenen ‘Adalet, Özgürlük ve Barış İçin Eylül’de Gel’ adlı etkinliğin ardından olay çıktı. Saat 21.00’a kadar süren konserin ardından kalabalık dağıldı. Rıhtımdan Altıyol’a çıkan bir grup Söğütlüçeşme Caddesi üzerinde barikat kurdu. Polis ekiplerinin dağılın uyarılarına taş, cam şişe ve misket atarak cevap veren gruba polis, tazyikli su, biber gazı karşılık verdi.

Barikatı ateşe veren kalabalığa polis TOMA’yla ile müdahae edilirken, Polis zaman zaman boyalı plastik mermi de kullandı. Bazı eylemciler polise havai fişek attı.

GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan eylemciler sokak ve caddeleri savaş alanına çevirdi. Sokaklarda barikatlar kuran göstericiler, köşe başlarındaki çöp bidonlarını devirerek ateşe verdi. Polis ve eylemciler arasındaki çatışmalar ara sokaklarda aralıklarla devam etti.

Bu arada çekim yapmaya çalışan IMC TV editörü Gökhan Biçici gözaltına alındı. Polislerle arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen gazeteciler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Biçici, daha önce Gezi eylemleri esnasında Şişli’de gözaltına alınmıştı. Biçici gözaltına alınırken bunu bilerek yapıyorlar diye bağırdı. Ara sokaklarda göstericiler ve polisler arasında gerginlik sürüyor.